Манолев се оттегля заради атака срещу него от 'определена група'

OFFNews 13 септември 2018 в 14:39 4575 3

Манолев се оттегля заради атака срещу него от

Александър Манолев, който беше номиниран за министър на транспорта на мястото на Ивайло Московски, обяви официално намерението си да се откаже от поста.

Това обяви самият той на брифинг в Министерския съвет, като причина за оттеглянето си той посочи "координирана атака, която се провежда срещу мен от една определена група". Манолев не посочи коя е визираната от него група, но каза, че атаките започнали от момента на номинацията му за нов транспортен министър. "Със скалъпени обвинения и без никакви доказателства, се опитват явно да блокират работата ми в министерството на транспорта. Ясно ми е, че по този начин атакуват не само мен като кандидатура, но и целият кабинет, давам си ясна сметка, че всички тези съшити твърдения нямат нищо общо с истината", каза той, вероятно визирайки статия в "Капитал", свързана с миналото му.

Той е категоричен, че има доказателства в обратната посока, на цитираните твърдения. "Много въпроси си задавам най-важният за мен е защо точно сега някой реши да съшива подобни твърдения при положение, че аз съм заемал и други публични постове преди", коментира той.

Според Манолев търсеният ефект е да не се провеждат реформи и че "някой се притеснява от реформите, от политиката, която бих провеждал в министерството на транспорта".

"Аз съм прагматичен човек, не мога да доусна да ме вкарат в обяснителен режим", каза Манолев и уточни, че имал "много мъжки разговор" с премиера Бойко Борисов и ресорния вицепремиер Валери Симеонов.

Манолев припомни, че е получи 6600 преференциии по време на последните избори. По време на предизборната кампания той никой не е повдигал подобни теми. "Явно е, че сега е точно моментът да се атакува", каза още той.

Той каза, че ще търси адвокати, за да реши какви да бъдат следващите му стъпки. 

Относно заемания към момента от него пост на зам.-министър на икономиката той отговори, че няма да взима решения под емоция и ще остави това решение на премиера. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6023

3

Erran Morad

13.09 2018 в 18:45

баси тия от Капитал сасипаха държавата и горкия човечец покрай това.

Един свестен министър щяхме да имаме сега ама те го атакуваха и сега няма как, щото е атакуван, ще трябва някой друг, дето не е атакуван.


Капитал моля спрете да атакувате управляващите ако обичате. Българският народ ги е избрал да управляват, а не да бъдат атакувани.

6145

2

kokoten

13.09 2018 в 16:19

...откъде извират тия мутри и как ги открива главната Мутра,това никой не знае...

12181

1

ivankristov

13.09 2018 в 15:21

Как да го осъдят, като сестра му е Рая Манолева районен съдя в Сандански, а баща му е бивш митничар агент Дочо на ДС изгонен при Костов от митницата за корупция.