Манолов в стил Марешки: Бих се съгласил само да съм премиер

OFFNews 26 април 2017 в 10:14 2474 0

Лидерът на "Подкрепа" Димитър Манолов обяви в стил Веселин Марешки, че би приел единствено да е министър-председател, но не и е министър. 

По повод спрягането на името му като социален министър в публичното пространство, Манолов пусна шеговит текст на страницата си във фейсбук: 

Вчера на летището в Мадрид синът ми си чоплеше телефона и по едно време се разсмя: "Бащо, пак си щял да ставаш министър.". После и разни други хора ме подкачиха по тази тема, в това число и журналисти, както си му е редът в такива случаи.

Нека внеса яснота по казуса. Бих се съгласил да стана единствено министър-председател, но тази позиция, твърди се, била резервирана. Сега сериозно - никой никога не е говорил с мен по този въпрос, вероятно защото отговорът ми би бил известен, тъй като това не се вписва в моите "непосредствени творчески планове" - имам си други задачи. Писна ми почти всеки път да ме спрягат в такива комбинации. В началото ми беше забавно, но от доста време вече в някакъв смисъл се дразня, доколкото такива приказки се случват във фазата "на отстрелване" на кандидати и на самопредлагащи се, а такава роля категорично не ми приляга. 
А, ако ме питат кой би се справил, вероятно ще мога да отговоря. Но не се натискам, защото и това е отговорност. Пък и после ти се записва. 

В края на март лидерът на „Воля“ Веселин Марешки поиска премиерския пост в държавата. На пресконференция в отговор на въпрос кой министерски пост би го удовлетворил, спечелилият 4.15% от вота Марешки отговори: „Министър-председателският“. „Това, с което се занимавам, рано или късно, става номер едно“, заяви той и показа, че министерски пост би бил под нивото му: „Аз министър няма да ставам“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови