Манолова: Фандъкова и Борисов умират от страх. Те нямат позиция за Гешев (видео)

Кандидатът за кмет призова президента Радев да не подписва указа за главния прокурор

Ирина Евгениева
31 октомври 2019 в 17:00 | 3637 |5

Призовавам президента на България Румен Радев да чуе гласа на гражданите и да не подписва указа за назначаване на Иван Гешев за нов главен прокурор, заяви независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова на пресконференция днес в предизборния й щаб.

"Позицията ми по отношение на избора на новия главен прокурор не е от вчера, не е заявена в края на кампанията, не е чак сега, а е пак сега", каза Манолова и уточни, че за първи път в рамките на предизборната кампания е заявила становището си на 3 октомври в интервю за в. "Капитал", което е публикувано седмица по-късно.

"Казвам го за тези, които се крият и нямат позиция по този изключително важен за българските граждани избор. Казвам го за Йорданка Фандъкова и за Бойко Борисов, които умират от страх", заяви още Манолова. 

"Призовавам Борисов да слезе от джипа и да внесе в парламента обещаните предложения за довършване на съдебната реформа", допълни кандидатът за кмет. 

На пресконференцията днес в предизборния щаб беше показано видеообръщение на новоизбрания кмет на Будапеща Гергей Карачон до Мая Манолова, в което той изразява подкрепата си за нея. Проевропейски настроеният градоначалник нанесе първа изборна загуба на Виктор Орбан за последните десет години.

„Сигурен съм, че това, което гражданите на Будапеща успяха да постигнат, ще постигнат и гражданите на София. Затова призовавам в неделя да излязат и да гласуват за опозиционния кандидат Мая Манолова, за да може и София да бъде по-свободна, по-солидарна, по-зелена и по-европейска.“, казва Карачон във видеото си.

„Благодаря на новоизбрания кмет на свободна Будапеща Гергей Карачон за подкрепата. Приятелите на Бойко Борисов Виктор Орбан и Ердоган едва ли са щастливи, но кметовете на вече свободните градове Будапеща и Варшава се подкрепят и вярвам, че София в неделя ще бъде също толкова свободна и толкова горда, колкото Будапеща", каза Мая Манолова.

"На всички езици думата "свобода" означава едно и също - отхвърляне на едноличната власт. Преди три седмици гражданите и партиите, които искаха промяна в Будапеща се обединиха. Обединиха се леви, десни, центристи, зелени и победиха едноличното управление на Орбан", каза още тя.

Манолова подчерта, че София е пред същия избор и „за да победим, за да постигнем победа, трябва да изоставим партийните си пристрастия, да се изправим и заедно да защитим свободата, върховенството на закона, демокрацията и правата на българските граждани".

"Тази победа на партиите, които искат промяна и на гражданите в Будапеща е знакова. Знакова е и подкрепата, която получавам от Гергей точно в този момент. Тя е изключителна ценна, защото 38 хил. гласа са абсолютно преодолима разлика Трябва да се изправим, да излезем и да гласуваме в неделя, за да постигнем морална победа над контролирания, над купения, над корпоративния вот", допълни Манолова.

Тя отново заяви, че е готова за дебат с настоящия кмет на София и кандидат за четвърти мандат от ГЕРБ Йорданка Фандъкова:

"Потвърдих три покани за дебат в рамките на тази седмица - на бТВ, на БНТ, на "Спаси София. Човекът, който се крие и бяга от дебат е Фандъкова. Честно, справедливо и редно е това да се знае от столичани."

Препоръчани материали
квазимодо

Рейтинг : 300

31.10 2019 в 20:52 5
+ 1
- 10
Извинете но, ако това зад нея е екип - жална ни майка ако стане кмет. Тия скъсаняци - да бе. Може и да са готини ама им личи че не са.
квазимодо

Рейтинг : 300

31.10 2019 в 20:49 4
+ 1
- 10
Страх лозе пази. Направо се напикават от Манолова-Галева. Ти да видиш. Жива да не бях.
emanuilis

Рейтинг : 2867

31.10 2019 в 18:14 3
+ 6
- 10
#МаяМа, защо не подкрепихте този протест още в началото му?! Каква е причината да го правите сега?
zuljin

Рейтинг : 3742

31.10 2019 в 18:08 2
+ 12
- 11
Е как гербавите ще застанат срещу Гешев, като той е предложен от техните шефове - МИЛИЦИОНЕРИТЕ от Библиотекарския!!!
Защо обаче Манолова, чак като видя, че губи, тогава зае тази позиция?

ПС до симпатизантите на ДБ:
ГЕРБ не е дясна партия!!! ГЕРБ е лицето на МУТРО-МИЛИЦИОНЕРЩИНАТА!!! Проумейте го най-накрая твърдоглавци!!!
Нострадамус

Рейтинг : 7468

31.10 2019 в 17:38 1
+ 18
- 3
Манолова не ми е първи избор, но тя е по-малкото зло в случая и единствена възможност в момента да прекъсни далаверите и кражбите в бездънната яма - София на групировката ГЕРБ