Манолова: Хулигански срещу обществото се държат Борисов и депутатите, не Минчо Спасов

OFFNews 21 юли 2020 в 15:05 2667 4

Хулигански срещу обществото се държат народните представители, които гласуват „за" правителството, без да се интересуват от гласа на хората, а не протестиращите. Хулигански се държи и Борисов. Това е една нелегитимна власт, която се държи със зъби и нокти.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ" Мая Манолова пред БНР във връзка със снощното задържане на адвокат Минчо Спасов. 

Той беше член на Инициативния комитет на Манолова по време на местните избори през 2019 г. и в момента е неин адвокат по делото за клевета, заведено от Манолова срещу Борисов.

Налице е тежко нарушение на правилата и пълен разпад на върховенството на закона. Заедно с Минчо Спасов е задържан и Светослав Трайков (Слави Трайков), който е обикновен гражданин. Общото между двата случая е, че са оставени без възможност за адвокатска защита часове след задържането им, обясни тя.

Поведението на правоохранителните органи е еманация на управлението на Борисов - с чувство, че няма кой да ги накаже. И двете полицейски управления са в София, но с отказа си за правна защита превръщат България в държава от Третия свят, допълни Манолова.

Това, което се случи с Минчо Спасов и със Слави Трайков, може да се случи на всеки – на мен, на Татяна Дончева, на вас. Аз съм Слави Трайков, вие сте Слави Трайков, всеки обикновен гражданин може да е Слави Трайков, оставен без адвокатска защита и с нарушено основно конституционно право, каза председателят на „Изправи се.БГ".

Манолова е категорична, че е недопустимо адвокатите да се информират от медиите за обвиненията срещу задържаните протестиращи. Трябва да се спре правосъдието от телевизионния екран. Заради нарушеното чувство на справедливост и заради погазеното върховенство на правото народът е на улицата. Този протест е морален протест, подчерта тя. 

На въпрос за развитието на протеста занапред, Манолова отговори, че трябва да следват незабавно оставка и предсрочни избори.Това правителство не може да организира следващите избори. Именно Борисов отмени машинното гласуване, затова само служебен кабинет може да организира честни избори, каза тя. 

Само оставка може да спаси страната от тежката политическа и институционална криза. Само така ще се постигне общественият интерес, категорична е Манолова.

Защо Томислав Дончев проспа осем месеца, в качеството си на вицепремиер, отговорен за машинното гласуване, попита тя и припомни, че тези месеци не са били достатъчни на ЦИК да обяви обществената поръчка за осигуряване на 15 000 машини за гласуване. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3810

4

Пенчо бре

21.07 2020 в 16:33

"Защо Томислав Дончев проспа осем месеца"

Защо, защо? - За пари е всичко. Ако не за пари, то - за много пари?
Преди е имало обяснение, за причините на нещата: Търси жената, сега е - търси парата!

12021

3

bls

21.07 2020 в 15:40

Тоя преигра много сериозно. Гъбарка се с нормални хора и търси политическа изгода. Тва не е като да ти затворят улицата. Тъпак.

3005

2

Bahmu

21.07 2020 в 15:31

Не, не тоя червен дъртак трябва да лежи в затвора - да си знаете. Съжалявам и аз съм против Боко, Моко, Шиши и Дриши, но да посегнеш върху инфраструктурата и то по този начин трябва да се смята като терористичен акт....

152

1

Socerez

21.07 2020 в 15:28

Червени терористи! После бомба в метрото ли ще сложите, а маяма!