Манолова: На балотажа в моя район ще гласувам за кандидата на Демократична България

„Аз партийни централи не обикалям и в пазарлъци не влизам“, каза още Манолова и призова гражданите да излязат и да дадат гласа си на балотажа

OFFNews 30 октомври 2019 в 11:22 6319 2

„Необходим ми е един глас повече от гласовете на г-жа Фандъкова, за да преборим модела на управление, който управлява София. Две трети от гражданите поискаха промяна и гласуваха за кандидатите на промяната, една трета - за статуквото и г-жа Фандъкова.“

Това каза гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова.

„Подкрепих другите двама кандидати на промяната, когато върху тях се изливаше помията. На същия натиск бях подложена и аз“, каза Манолова.

Тя подчерта, че смята за справедливо промяната да влезе в София и през районните кметове.

И смятам, че не става дума за дясно или ляво управление в момента на София, а за корумпирано, срещу което гласуваха две трети от гражданите на столицата“, каза Манолова.

„Ще гласувам за кандидата на Демократична България в моя район в София, който в неделя е на балотаж срещу кандидата на ГЕРБ, отговори тя на въпрос за кого ще гласува в неделя на балотажа. Защо избираме районни кметове пряко, а после те не получават финансов ресурс? Аз стоя зад идеята за децентрализация на бюджета - значителен процент финансови ресурси да влизат в района и да имат правомощия районните кметове да правят обществени поръчки и да контролират изпълнението им, а не както е сега - кметът в сянка и приятелските кръгове на Борисов да диктуват реалните решения.“

„Г-н Орлин Алексиев управляваше години наред както г-жа Фандъкова, така и Общинския съвет и определяше кой, кога, къде и с какъв финансов ресурс ще строи.“

„Аз ще разформировам тази комисия, ако стана кмет, каза тя за комисията, която разпределя големите обществени поръчки в Столичния общински съвет, председателствана досега от посочения общински съветник.“

По думите на Манолова цялото статукво е впрегнало ресурса си, за да вземе изборите. Имена от ъндърграунда и мутрите са се впуснали да пазят властта. Важно е да се знае кой прави изборите и кой как се домогва до властта, каза още Манолова.

„Г-жа Фандъкова е пълен хегемон в ромските квартали. Това е контролиран вот, нали е ясно“, каза Манолова и посочи примери в секции в ромските махали в Слатина, Люлин, Филиповци и кв. Христо Ботев, където Йорданка Фандъкова има например 380 гласа в една секция, Манолова - 30, а нито един друг кандидат няма гласове, както и друг протокол от секция, в която за Фандъкова са гласували 192 души, за Манолова - 16.

Според нея имало пълна мобилизация на подземния свят за изборите в неделя.

„Къде са правоохранителните органи? Как те стигнаха до дълбините на Несебърския залив, но не е и до Филиповци“, посочи още Манолова.

Тя коментира, че е получила много обиди от премиера Борисов, който я е квалифицирал по различни начини.

"Кои са лошите хора - тези две трети, които излязоха срещу ГЕРБ и искаха да сменят модела ли, попита тя за коментара на Борисов, че в София ГЕРБ са се борили с "лошите хора".

„През цялото време имаше лични нападки върху мен и от г-жа Фандъкова, докато аз показвах проблемите на София - явно някой я е накарал“, добави още тя. 

„Аз ляв или десен омбудсман бях, отговори тя на въпрос за кого е гласувала в неделя. Гласувах за листата на промяната, добави Манолова. Пробивът в София да има балотаж срещу Фандъкова и ГЕРБ бяха гражданите. Това не е резултат на една партия, а на хората, които искат промяна. От тримата кандидати на промяната останах само аз - осъзнавам отговорността гражданите да имат представителство, каза още тя.

Тя се обърна към служителите на общината и заяви, че след неделя те ще могат да продължат да работят и ще спре принципа от чистачката до кмета да са от една партия.

„Вчера обявих, че подкрепям районните кметове, които са на балотаж. Не влизам в пазарлъци, не очаквам нищо насреща. Кандидатите на промяната получават моята безрезервна подкрепа. Аз партийни централи не обикалям и с пазарлъци не се занимавам. Разчитам на тези, които смятат, че 14 години управление с лъжи, натиск и кражби стигат“, отговори Манолова на въпрос на водещия във връзка с вчерашното посещение на Йорданка Фандъкова в централата на ДСБ.

Според нея залогът на балотажите и в София, и в България е изборът между демокрацията и диктатурата.

"Изборите в София ще дадат знак за цялата страна - дали сме узрели за смяната на модела на управление или не“, каза още Манолова.

„Уважаеми  столичани, ако искате да сменим модела, излезте и гласувайте в неделя! Дори да не ме харесвате в лично качество, изправете се и сменете модела, защото всеки истински глас убива един купен глас“, обърна се тя към столичани от ефира на bTV.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

2

мнение от IP

30.10 2019 в 14:13

Обаче Манолова е голямо перде...Може да се кандидатира за президент от името на десницата...Какво и пречи, както дойде...Хоро с фланелка на БСП, изявление, че протестите са платени, независим кандидат и т.н. Но не смее да каже за коя листа е гласувала (листа на която пише "промяна" аз не видях:). Ако каже, че е гласувала за листата на БСП - ще я хулят отдясно. Ако каже, че е гласувала с листата на ДБ - горките 70% БСП-гласоподаватели. Един въпрос има, който никой не зададе - защо точно Манолова да е знаме на промяната????

11671

1

безпартийна

30.10 2019 в 13:56

От някъде промяната на модела трябва да започне. Дори да не е по най-предпочитания начин.