Манолова: Поведението на Борисов е жалко, той не разбира как работят институциите

Ценя подкрепата на всеки, защото е смелост да застанеш до мен, каза кандидатът за кмет

OFFNews 15 септември 2019 в 09:26 9558 2

Ценя подкрепата и на БСП, и на ДБГ, и на ЗНС, и на "Път на младите", и на АБВ, Движение 21, на неправителствените организации и граждани. 

Това заяви Мая Манолова, независим кандидат за кмет на София, по повод очакваната подкрепа от пленума на БСП днес. Смелост е да застанеш до мен, много от хората от моя екип, бяха подлагани на натиск, каза още Манолова. 

Идеята на премиера Борисов, че ми помагал, че ми давал милиони, показват, че той не разбира как функционират институциите у нас. Това е много жалко поведение. Всички ние трябва да сме слуги на народа, обясни Манолова. 

Тя уточни, че, ако моделът за управление на София и държавата, е бил друг, вероятно нямало да се кандидатира за кмет. 

Генерално сбъркан е моделът, по който се управлява София и който беше мултиплициран в страната, категорична е Манолова. Публичните пари се харчат неефективно и се плаща на едни и същи хора, допълни тя.

Моделът е например, когато няма детски градини. Хиляди деца пораснаха в списъците за чакащи, допълни Манолова.

Моите уважения към Йорданка Фандъкова, но не тя взима решенията за управлението на София. Ще има битка и състезание не срещу един кандидат, а срещу модела. Ще има балотаж между тези, които искат промяна, и тези, които защитават статуквото.

Аз няма да позволя нито едно междублоково пространство да бъде застроено, нито една градина, нито един парк, категорична е Мая Манолова.

Не гледам на тези избори като война, като на битка. Аз гледам на тази кампания като една възможност да извадим начина на управление в столицата на светло и самите граждани да се включат в управлението на града. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

2

Нострадамус

15.09 2019 в 15:22

Избори октомври 2019 ще поgнесат много неприятна изненада на управляващите в България.
Ще паднат няколко герберски крепости, въпреки готовността на ГЕРБ отново да Фалшифицират изборните резултати.
София, Пловдив и Варна ще имат кметове, които не са членове на ГЕРБ!

3700

1

опетков

15.09 2019 в 13:22

Изпитвам истинско отвращение от персоната на снимката. Новоизлюпената боркиня за народни правдини си мисли, че хората са забравили изцепките и като депутат и острие на БСП. Сестра Галева, нагла защитничка на избора на Пеевски, автор на най-некадърния изборен закон. Какво повече ви е нужно, софиянци?