Манолова: Ще има гладни бунтове през есента, Борисов да поиска вот на доверие

OFFNews
21 юни 2020 в 13:23 | 3324 |4

"Борисов да поиска вот на доверие от гражданите, което означава оставка и избори - призова Мая Манолова пред БНР. - Ако няма смелост да го направи, означава конституционна процедура за вот на доверие от партиите в парламента. Призовах Борисов да не изпада в паника и параноя, защото няма защо да се страхува за живота си. Има защо обаче да се страхува от гражданите и от модела, по който управлява в последните 10 години."

Според председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ" "това е началото на края на модела "Борисов".

"Тази нова нормалност не е приемана от хората. Трябва да е ясно кой подкрепя тази нова нормалност, при която бизнесмени си пишат с министри, хората са наричани "тулупи", журналистите са наричани "мисирки". Нова нормалност, в която премиерът признава, че спи с пистолет до главата и обижда председателя на парламента. Всички тези скандали със записи и снимки окончателно разрушиха доверието на гражданите във властта и в самия модел", подчерта Манолова.

Тя прогнозира "торнадо от недоволство през есента". "Ще има бунтове, защото хората са оставени сами. Ще има торнадо от фалити, от безработни, от хора без доходи. Има нова политическа сила – гневът на хората. Институциите обаче не го забелязват, защото са заети със себе си - да се дискредитират и да се обвиняват".

"Институциите се нападат една друга, вадят си мръсното бельо, но хората гладуват и мизерстват и това е огромният проблем", каза Манолова.

Гражданска платформа ще участва в следващите избори. Ще има ревизия на властта и на парите на българските граждани. Как ще се явим на изборите обещахме, че ще кажем отново под прозорците на премиера в края на юли или началото на август, каза още Манолова.

Препоръчани материали
Нострадамус

Рейтинг : 14751

21.06 2020 в 14:49 4
+ 0
- 0
Извинявам се, шкавчето да се чете: шкаФчето
Нострадамус

Рейтинг : 14751

21.06 2020 в 14:47 3
+ 8
- 0
Кaк зaмърcихa Вaрнeнcкoтo eзeрo c фeкaлни вoди и къдe oтидoхa 5 млн. eврo за проекта!
Oт coнaрни cнимки ce виждa, чe въпрocният тръбoпрoвoд никoгa нe e бил вкoпaвaн в дънoтo, кaктo e пo прoeкт, за което от ГЕРБ са заделили ПЕТ милиона евро.
А къдe oтидoхa 5 млн. eврo за проекта е видно от шкавчето на Вожда!
Бабатунде

Рейтинг : 2192

21.06 2020 в 14:15 2
+ 8
- 2
Здравейте емануилис, а ние помним как се криете от въпроса какяо ви е мнението за вожда ? Защо за него една лоша дума не казвате, колко ви плащат ?
emanuilis

Рейтинг : 9945

21.06 2020 в 13:55 1
+ 2
- 8
Сценарист и режисьор, #МаяМа. Помним.