Манолова: Столична община е бездушна, това ще се промени

OFFNews 04 октомври 2019 в 13:21 1882 0

„Длъжни сме да уважим достойнството на хората с увреждания. Длъжни сме, абсурдно е в Бюрото за социални услуги в район „Подуяне“, например, да няма достъпна среда за хората с опорно-двигателни затруднения, за да стигнат до гишето и да бъдат обслужени.“

Това заяви гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова при срещата си с майки на деца с увреждания от „Системата ни убива“.

Те показаха нагледно, че не могат да достигнат до гишето на социалниите работници от Дирекцията за социално подпомагане в кв. „Хаджи Димитър“, ул. „Васил Петлешков“ №41.

„Това не е единичен случай, подобна е ситуацията почти навсякъде. Абсурдно е, едното крило на вратата да бъде застопорено, така че дори родителят да пренесе детето си на ръце, да не може да мине през нея с количката“, каза тя и допълни – „Правя изричната уговорка, служителите не са виновни, служителите в социалните служби са наистина хора, които си вършат работата максимално добре и въпреки системата.“

Според кандидата за кмет на София за съжаление бюрокрацията е победила добрата идея.

"При мен идваха хора, които казваха, че ги размотават – подават документи, връщат ги, пак подават документи, но ги разтъкават с няколко месеца”, разясни Манолова.

Според нея виновно е бездушното отношение и пълно неглижиране на проблемите от Столичната община.

"Това ще се промени“, категорично заключи тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови