Манолова и екипът ѝ внасят искане за касиране на изборите в София

OFFNews 04 ноември 2019 в 15:51 4196 2

До края на седмицата от инициативния комитет на Мая Манолова ще внесат жалба за касиране на изборите в София. Освен това вече е подготвена и исковата молба на независимия кандидат-кмет срещу премиера Борисов за опорочаване на изборите.

Манолова още преди втория тур обяви, че ще съди лидера на ГЕРБ.

От щаба на Манолова са смутени от разликата от над 100 000 души на имащите право на глас в столицата, която се появи през седмицата между двата тура. 

До момента не е ясно къде и защо са изчезнали тези гласоподаватели.

Поддръжниците на Манолова вчера са подали 10 жалби до ЦИК заради публикуването на данни от  екзитполове в изборния ден. 

Освен това на пресконференция те съобщиха, че са получили 23 сигнала за купуване на гласове, съмняват се и за дописване на хора в избирателните списъци.

Инициативният комитет не е бил допуснат да наблюдава процеса в предаването на протоколите според екипа на бившия омбудсман.

Манолова отказа да каже дали смята да оглави собствен политически проект.

„На тези избори бе даден един изключително важен знак от хора с различни политически убеждения. Те изградиха мост помежду си. Не изгаряйте този мост, не го разрушавайте… Костваше ми много. Той ще ви трябва в битката срещу едноличната власт”, заяви тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

2

мнение от IP

05.11 2019 в 10:04

Манолова е символ на това, че не знаем къде и как искаме да стигнем. Борисов ще си иде и после какво?? Мъгла. Не може целта на нацията и обединението и да бъде да си иде Борисов. Такава цел имахме преди 30 години и какво?..Ако се обединим, че искаме да сме демократична държава с върховенство на закона, ще се намерят хора да осъществят този стремеж. Не говори добре за нас да се наредим зад една жена, която може да говори всичко вместо нас и това да се счита за качество.



.

3943

1

OtSofia

04.11 2019 в 16:25

100 000 души разлика в броя на избирателите?Предполагам, че проф. М. Константинов ще даде отговор.