Манолова на Алепу: Борисов да дойде с багер, това трябва да се разруши

OFFNews 05 юни 2020 в 17:43 20220 10

Призовавам Борисов да не се крие в София и в удобни дестинации, а да дойде на Шофьорския плаж на Алепу и да види какво са построили неговите подопечни. И този път да не носи ножица да реже лента, а да дойде с багер. Това трябва да е разрушено. Премиерът Борисов да се захване с това. Иначе лъжите на неговите придворни министри и говорители стават нетърпими.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ" Мая Манолова на плажа Свети Тома, по-известен като Шофьорския плаж, където е строежът на хотелски комплекс, за който властта твърди, че е подпорна стена за свлачище.

Не е учудващо, че премиерът Борисов го няма тук на Шофьорския плаж, както го нямаше и във Варненския залив на разлива на тръбата. Чадърът, опънат над приближените му, унищожава българската природа, каза председателят на „Изправи се.БГ".

Има теории, че свлачището е предизвикано умишлено, за да се заобиколи Законът за Черноморието, допълни Манолова.

Няма нормален човек, който да повярва на министрите на Борисов – тези на околната среда, на туризма, на регионалния, че това не е хотелски комплекс със стаи, а е укрепване на свлачище, категорична бе тя.

За да се случи това, със сигурност са замесени хора от строителния контрол на местно и национално ниво. Те бранят тезата, че това не е хотел, а е укрепваща стена, допълни Манолова.

Тя посочи още, че с разрешителното за строеж е свързан шефът на РДНСК, който е дясната ръка на заместник-председателя на парламента Валери Симеонов.

Манолова беше категорична, че след изборите ще има ревизия на всички раздадени подобни разрешителни и категорична забрана за строежи в защитени територии.

Законът ще бъде над всичко и тези безобразници ще спрат да издигат подобни сгради и да се гаврят с българската природа и българските граждани, каза още Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4022

11

Прочетох информация,че са се опитвали,да предизвикат
Свлачище,чрез изливане на вода с помощта на сондажи.
Има два варианта,че не се е получило:
1во.Липса на водоупорен глинест слой.
2ро.Ако е имало такъв поради липса на достатъчни знания са
пробили глинестия слой и са изливали вода под него.
Елементарна лъжа."Танковете,да дойдат".Пардом "Булдозерите,да дойдат"

5784

10

Бабатунде

06.06 2020 в 14:21

Ама аз нямам против мнението му срещу г-жа подкрепете Орешарски. Просто много странно, как не е казал нито една лоша дума, срещу вожда с джипа ! Та ми е интересно какво му е мнението, за селския премиер :) .

13874

8

emanuilis

06.06 2020 в 10:47

Очевидно на този плаж има проблем. Такъв съществува и на „Делфин". Щеше да възникне също на „Липите". Не упълномощавам Др. #МаяМа да си прави личен "PR" върху тях. Помним!

5712

7

tough

06.06 2020 в 09:11

Не е теория - хората директно си разказаха как там са правени сондажи, в които е наливано вода! Не знам това доколко е активирало свлачището, но има неуспорими опити за активирането му. Дори да са безрезултатни, това не е оправдание. Все едно някой да извърши опит за убийство и като не успее, значи е невинен.

23293

6

Стефан

06.06 2020 в 05:11

Да. Проблемът на Държавата все пак не е точно Мая Манолова.
А за носителите на резки самомнения - не се надигайте чак толко над въпросния Емануилис. Може би не сте много по-големи от него:)
Баща ми, например, вечна му памет, имаше високо мнение и за него, и за жена му, която невролог. А тате беше хич да не е, директор на института по физиология. Някъде там беше и неврофизиологията, която беше хобито на въпросния професор, освен работа.
Не знам кога Емануилис ще стане световно име, знам че няма да откаже да лекува и последния глист от интернета.
А вас кога ще ви е срам?:)

5784

5

Бабатунде

05.06 2020 в 21:03

Абе emanuilis. Много ми е интересно, какво ти е мнението за гусудин Джипарка ? (За да ме разбереш, онзи селския, дето ни е примиер) Чисто от любопитство питам, че нещо към него не си така критичен, пък човек е откраднал толкова милиарди, че калкулаторите не събират такава цифра !

4022

3

"Има теории, че свлачището е предизвикано умишлено"В което дълбоко се съмнявам.Защото е необходимо,да има условия,а имено "Хлъзгателна равнина" от глина и наличие на вода.Което се установява чрез "Геоложки Доклад"Ако има свлачище.Решението не е Подпорна стена,а серия от "Изливни пилоти" тип "Бенати" и струващо милиони левове.Очевидно е че "Геоложкия Доклад"не е
констатирал,че има свлачище.Както и че няма условия за бъдещо проявление на свлачище.
И така въз основа "Геоложкия Доклад",Проектантът проектира укрепване с
Стомано-бетонова стена,която се изчислява на Якост и Устойчивост.
Ако стената се е компрометирала,което се характизира с хоризонтално преместване на цялата стена и наклоняване в посока на морето.
Друга глупост е сградата ,която УЖ работи съвместно с подпорната стена.
Недопустимо инженерно решение с оглед поемане на "Активния Земен Натиск"
Елементарно!!!

13874

2

emanuilis

05.06 2020 в 19:02

Добре, че е #МаяМа за да става нещо в тази държава. Който и да се оплаче, тя изскача отнякъде, готова да „обязди" проблема му в нейна, лична полза.