Манолова подкрепи Силвия Великова: Искат да ни върнат във времената на страха

OFFNews 13 септември 2019 в 09:05 3717 0

Независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова излезе с позиция в защита на свободата на словото. Тя подкрепи журналиста от БНР Силвия Великова, която вчера бе свалена от ефир, а в момента не е съвсем ясно какво точно се случва.

Според Манолова Силвия Великова е абсолютен професионалист, а свалянето й от ефир - отвратително действие. 

Това е ужасен знак, че се правят опити да ни върнат във времената, в които хората трябва да се страхуват. Всички, които имат смелост да живеят свободно, трябва да направят своя избор. Без значение за кого. Но не и в полза на страха, категорична е Манолова.

Ето и цялата й позиция по скандала:

Силвия Великова е поредният български журналист, свален от ефир. Всъщност, за мен тя не е поредният, а един от тези, които ме карат да се притеснявам, когато ми предстои разговор с нея. Защото е безкомпромисна, точна, подготвена, умна... Защото е абсолютен професионалист.

Свалянето на Силвия Великова от ефир е отвратително действие, ужасен знак, че се правят опити да ни върнат във времената, в които хората трябва да се страхуват.

Всички, които имат смелост да живеят свободно, трябва да направят своя избор. Без значение за кого. Но не и в полза на страха.

Днес програма Хоризонт не се излъчва ефирно в цялата страна точно в часовете, в които е предаването на Силвия Великова. Точно в 12 часа журналистите излизат на протест пред БНР в защита на свободата на словото и срещу цензурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови