Марешки: Не очакваме, че България ще бъде пряко застрашена от случващото се в Сирия

OFFNews 19 април 2018 в 18:40 2933 0

Заседанието на КСНС приключи, в момента се правят редакции на текста. Има консенсус, уточняват се последни текстове. Това заяви  пред журналисти лидерът на "Воля" Веселин Марешки, който напусна първи свикания от президента Румен Радев Консултативен съвет по национална сигурност. 

"Един от основните въпроси беше модернизацията на армията. Мисля, че има консенсус. Относно това дали трябва да бъде модернизирана има някакви разногласия относно темповете и сроковете", посочи Марешки, цитиран от "Фокус". 

"Разногласията не са големи. За следващите 3 години беше показано какъв е планът и с колко не се доизпълнява. Разликата за следващата година беше 100 млн., не мисля, че това е голям проблем и ще наруши програмата за модернизирането на армията", допълни той.

На въпрос дали са обсъждани преки заплахи за националната сигурност Марешки отговори, че според него към днешна дата ситуацията в България е максимално спокойна и страната не е застрашена от терористични или други акции, свързани с конфликти по света.

Според данните, които имаме, не очакваме, че България може да бъде пряко застрашена от случващото се в Сирия, подчерта той.

На въпрос дали е обсъждана сделката за ЧЕЗ Веселин Марешки посочи: "Не, обсъждана беше ситуацията в Сирия и другите критични точки като Украйна и т.н. и модернизацията на армията".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови