Марешки и депутатка със защитно облекло в парламента, БСП поиска да ги изгонят

Двамата се премениха така за заседанието, на което се обсъжда законът за извънредното положение

Георги А. Ангелов 20 март 2020 в 10:56 14704 2

Снимка BGNES

Веселин Марешки

Лидерът на партия “Воля” Веселин Марешки и неговата депутатка Кристина Таскова се появиха с пълно защитно облекло за инфекциозни лекари в пленарна зала, което предизвика БСП да иска изгонването им. Първа точка на парламентарното заседание беше пакетът от законови промени за извънредното положение заради пандемията от коронавирус Covid-19, но гледането на закона на второ четене се забави.

Първото забавяне беше заради шоуто на Марешки, след това бе гласувано рамково споразумение със страните от ЕС за съвместно възлагане на обществени поръчки, заради коронавируса.

Заседанието на събранието продължи при закрити врати за да бъде изслушан председателят на Държавния резерв Станимир Пеев. Първоначалното искане на лидера на БСП Корнелия Нинова бе да бъде изслушан премиерът Бойко Борисов, но по предложение на ГЕРБ залата реши, че трябва да изслушан Пеев.

След това парламентът излезе в 30-минутна почивка по искане на секретарят на групата на БСП Филип Попов. От групата искат да се запознаят с доклада на правна комисия за Закона за мерките за извънредното положение, който трябва да бъде окончателно приет днес, но депутатите, които са чели закона са единици.

Заседанието на правната комисия вчера протече в условия на хаос, депутатите нямаха предложенията за поправки в законите пред тях и трябваше да гласуват “на слух”, а депутатите от БСП напуснаха заседанието. Заседанието продължи 8 часа и бе прекъсвано няколко пъти за да се осмислят и отпечатат предложенията за закони. Повечето от тях нямаха нищо общо с тези, гласувани от пленарна зала на първо четене.

Второто място като "Столипиново" е българският парламент, каза Марешки след като свали маската си пред журналистите в парламента. Той обясни, че става въпрос за скупчването и хората да са на разстояние. "Да, второто такова място е българският парламент. Българските народни представители се считат не за народни представители, а за богоизбрани", допълни Марешки.

От думите му се разбра, че екипите за инфекциозна защита струват 60 лв. и са купени от “конкуренцията”. Само два намерихме и за това сме само двама тука, каза Марешки. Попитан дали тези екипи не са по-необходими на лекарите, тъй като не всички имат такива Марешки каза: “Ако някой ги е търсил, да ги е намерил”.

След това обясни, че горивата трябва да са много по-евтини на пазара, който е монополизиран у нас. И ако получи властта това ще стане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12392

2

мгергов

20.03 2020 в 16:36

Тези хора вече съвсем го обърнаха на цирк...срамота. Тези хора наистина не осъзнават колко е сериозно положението и за пореден път доказват, че нямат място в парламента.

4040

1

jovo

20.03 2020 в 11:23

добре че не разчитаме на излъченото от народа политическо представителство да се борят с такива кризи, че направо можем да идем да се гръмнем.