Марешки поиска глас пред камера до брои бюлетините след изборния ден

OFFNews 12 декември 2018 в 18:20 3178 0

Според зам.-председателя на Народното събрание и лидер на партия "Воля" Веселин Марешки тяхното предложение за видеонаблюдение в изборните секции не е разбрано правилно.

Сега като го погледнах приех, че може би не сме били абсолютно точни. Ние сега казваме, че трябва да има камери, които да следят процеса на броене на бюлетините, а не на самия изборен ден, каза той в ефира на bTV.

Марешки предложи след края на гласуването, когато се отварят бюлетините, всяка една да се показва на камерата и "един глас да казва: "един вот за Марешки".

Всъщност това е нашето предложение, уточни той.

Според лидера на "Воля" президентът Румен Радев е опит на статуквото да измами обществото за пореден път. Той сравни държавния глава с вицепремиера Красимир Каракачанов.

Това, че Каракачанов прави гаф след гаф го казваме от началото. Ние призоваваме прокуратурата да се задейства. Недопустимо е един вицепремиер да е всеки ден в скандали с корупция. България нищо не е спечелила от това, че Каракачанов е вицепремиер, заяви Марешки.

Според него е недопустимо "за самолетчета и хеликоптерчета да има пари", а да събираме със смс-и за благотворителност. Никой не е имал смелостта да стигне до такова безобразие - при липса на здравеопазване, образование. В предизборната програма на Румен Радев и Каракачанов нямаше точка за закупуване на нови самолети. Здрави сили в кабинета се изправят срещу това решение, допълни той.

Марешки отбеляза обаче, че президентът му е симпатичен за "ядене, пиене и приказка", но уточни, че никога не е сядал с него на една маса. С мои приятели са били на една маса и казват, че добре се справя с тези неща, добави той.

По повод протестите на строителите зам.-председателят на Народното събрание заяви, че трябва да бъдат проверявани най-вече производителите на материалите, а не толкова изпълнителите на ремонтните.

Ако някой е доставял некачествени материали, строителят не може да знае. Производителите на материалите трябва да бъдат проверявани, защото строителят ги купува от тях, категоричен е Веселин Марешки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови