Мария Габриел: Иска ми се да имаме силен ресор в следващата Еврокомисия

OFFNews 04 юни 2019 в 09:08 1967 2

Мария Габриел

„Иска ми се България да се пребори за силен ресор в следващата Европейска комисия, който носи ползи и за нашата страна, и за Европа”.

Това коментира в предаването „Здравей, България” еврокомисарят по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел. Тя бе и водач на листата на ГЕРБ за евровота. Вчера стана ясно, че Габриел се отказва от мястото на евродепутат, за да остане еврокомисар до избирането на следващия състав на Европейската комисия. Вместо нея евродепутат ще стане Лиляна Павлова.

„Дадох облик на ресор, който почти не съществуваше допреди две години. Срещам много голямо уважение от страна и на колегите, и на кандидатите за председател на ЕК”, каза Мария Габриел. Тя сподели, че се надява отново да бъде част от ЕК, чийто настоящ мандат приключва към края на октомври.

„Важно е следващият Европарламент да започне да функционира максимално бързо, за да се одобрят бюджетите и да не се получи вакуум”, добави Габриел

Тя коментира и оттеглянето на Цветан Цветанов от ГЕРБ.

„Трябва работа, смирение и постоянна връзка с хората. Виждаме желанието на председателя ГЕРБ г-н Бойко Борисов партията да бъде жив организъм, който се развива (...) Хората прощават само веднъж. Имиджовият проблем ще продължава да намира своето добро развитие дотолкова, доколкото всеки един от нас е откровен и показва, че иска да работи с хората."

Тя допълни, че лидерът на ГЕРБ винаги дава шанс да се поправят нещата и когато това не се случва, се той проявява безкомпромисност и прави радикални промени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6102

2

Стърголета

04.06 2019 в 13:33

Искало и се е! Тази знае ли изобщо пикае ли и се или и се е*е?

5784

1

Бабатунде

04.06 2019 в 09:40

Мен па ми са иска сите да ви нареда над парламента и да висите за врата там !