Медведев ни честити 141 г. от Освобождението в писмо до Борисов

Руският премиер пожела напредък в икономическите отношения с България

OFFNews 02 март 2019 в 10:18 2470 1

Снимка Архив

Министър-председателят Бойко Борисов получи поздравително писмо от председателя на правителството на Руската федерация Дмитрий Медведев по повод Националния празник на страната ни и 141 години от Освобождението на България от османско иго, съобщиха от правителствената информационна служба. 

„В този знаменателен ден ние си спомняме за мъжеството на руските войни и българските опълченци, които се сражаваха на Шипка и под Плевен за свободата и независимостта на България. Техният подвиг завинаги ще остане в историята на нашите страни“, се посочва в поздравителното писмо до българския премиер.

Дмитрий Медведев изразява увереност, че активната работа на правителствата на Русия и България ще продължи да подпомага за укрепването на взаимодействието в търговско-икономическата и инвестиционната сфера и ще създаде благоприятни условия за напредъка по проекти в областта на енергетиката, инфраструктурата, промишлеността, науката и културата. 

В писмото до българския министър-председател Борисов премиерът на Руската федерация пожелава още щастие и просперитет на българския народ. 

Дмитрий Медведев пристига у нас на 4 март. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови