Медведев пристигна у нас, доведе шефовете на Газпром и Росатом (снимки)

OFFNews 04 март 2019 в 16:20 3796 0

Руският премиер Дмитрий Медведев пристигна на двудневно посещение у нас. Заедно с него в София пристигнаха директорите на "Газпром" и "Росатом" - Алексей Милер и Алексей Лихачов, които са част от руската делегация. 

Борисов посрещна Медведев на официална церемония на пл. „Св. Александър Невски“. 

Руският премиер поднесе венец пред Паметника на незнайния воин.

На церемонията по официалното посрещане присъстваха вицепремиерът Томислав Дончев и министрите на външните работи, икономиката, туризма, енергетиката, труда и социалната политика.

След церемонията двамата се отправиха към Министерския съвет за разговор на четири очи, който ще бъде последван от пленарна среща с руската делегация.

В пленарната среща на двете делегации от българска страна с премиера Бойко Борисов ще участват вицепремиерите Екатерина Захариева и Томислав Дончев, и министрите Владислав Горанов, Бисер Петков, Емил Караниколов, Теменужка Петкова и Николина Ангелкова.

Част от руската делегация са още Олга Голодец, заместник-председател на правителството, Денис Мантуров, министър на промишлеността и търговията, председател на руската част на Руско-Българската междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество, Александър Новак, министър на енергетиката, Максим Орешкин, министър на икономическото развитие, Максим Топилин, министър на труда и социалната защита, Зарина Догузова, ръководител на Федералната агенция по туризъм, Александър Грушко, заместник-министър на външните работи.

Фокус на разговорите между двамата премиери и по време на пленарната среща между делегациите ще бъдат енергетиката, търговията, туризма, транспорта, науката, образованието, културата, социалната политика, съобщиха от правителствената пресслужба.

Утре Борисов и Медведев ще открият Българо-руски бизнес форум в областта на туризма. Руският премиер ще се срещне и с председателя на парламента Цвета Караянчева.

 Това е втората визита на Медведев в България след идването му през 2008 г., когато беше част от делегацията на президента Владимир Путин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!