Менда Стоянова се срамувала от изказвания на Антон Тодоров

OFFNews 09 октомври 2017 в 08:56 5503 0

Менда Стоянова се срамувала от изказвания на Антон Тодоров

Снимка БГНЕС, архив

Депутатът от ГЕРБ и председател на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова заяви, че се е срамувала от изказвания на колегата ѝ Антон Тодоров. 

Пред Нова тв тя каза, че Тодоров носи лична отговорност за думите си. Стоянова коментира скандала със заплахите, които Тодоров и вицепремиерът Валери Симеонов отправиха към водещия на Нова тв Виктор Николаев. 

Като пример тя посочи "изказване за гащи" по адрес на депутата от БСП Славчо Велков.

„Антон Тодоров остава част от нашата парламентарна група. Всеки депутат носи отговорност за това какво изразява като мнение или позиция. Смятам, че той е един от цветистите ни депутати. Факт е, че той не си мери езика, дори в парламента. Народното събрание е място, което трябва да се уважава и всеки трябва да си преценява приказките и да работи професионално”, заяви Менда Стоянова.

Тя заяви, че ГЕРБ и правителството се разграничават от отправените в ефир оценки както от страна на Тодоров, така и от вицепремиера Валери Симеонов.

По думите ѝ оставката е доброволен акт и дали това ще е факт зависи от самия Тодоров.

Според Стоянова фактът, че позицията на Валери Симеонов беше официализирана през правителствената пресслужба, не означава, че правителството стои зад нея.

"Пресслужбата на Министерски съвет е задължена да отразява различни позиции на премиера и вицепремиера. Тя е разпространена като позиция на Валери Симеонов, а не като позиция и решение на правителството. Той е част от кабинета, но в случая позицията е лично негова", каза Стоянова относно ултиматума на Валери Симеонов, искащ извинение от четири медии.

По-рано днес водещият Виктор Николаев за първи път коментира случая с нападките и благодари на колегите си, които го подкрепиха. "Вие показахте, че трябва да се задават въпроси", каза той. "Не очаквайте удряне на шамари. Ние задаваме въпроси, всеки си преценява какво да говори", каза Николев.

В неделя стана ясно, че вицепремиерът Симеонов не се е отказал от намеренията си и ще съди четири медии - БНТ, БНР, Нова тв и bTV.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови