'Менса България' кани кандидатите за кметове и общински съветници на тест за интелигентност

OFFNews 27 септември 2019 в 11:21 4928 4

Световната организация на хората с висок коефициент на интелигентност "Менса" кани всички кандидати за кметове и общински съветници на тест за интелигентност, съобщи зам.-председателят на Управителния съвет на "Менса България" Христо Радков в интервю за Програма "Хоризонт" на БНР.

Той ще се проведе на 28 септември от 11 ч. Тестът е с продължителност 30 минути, а резултатите излизат половин час по-късно.

В предишни кампании също е имало такива покани, като интересът от страна на кандидатите не е бил особено голям. "С всяка следваща кампания има все по голям интерес, но, за жалост, темповете не са тези, които бихме желали", коментира той.

Досега най-голям интерес е имало на президентските избори, на които са се явили четирима от общо 21 кандидати.

От организацията канят претендентите за местни управници на тест, водени от убеждението, че когато някой се бори за кметски пост в голям град, например София, която управлява и голям бюджет, е важно да има достатъчното сериозен мисловен капацитет, за да се управляват правилно тези финанси.

„От толкова много кандидати за кметове и общински съветници една бройка от около 100 души ако дойдат, за нас ще е оптимално добро число. Надяваме се тези хора, които дават заявката да управляват нашите големи градове и да променят към добро средата, в която живеем, да имат волята да покажат и това си качество. Надяваме се повече хора да се явят и повече да останат доволни от резултата си, като ни разрешат и да ги оповестим“, коментира Радков в предаването „Преди всички“.

Радков увери, че ако някой от явилите се не е доволен от резултата си, той няма да бъде публично оповестен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11671

4

безпартийна

27.09 2019 в 17:36

Не съм нито кандидат за кмет, нито за съветник. Но бих се явила на такъв тест, ако се предлагаше по Интернет. Защо от Менса не го предлагат там. Не, че в мрежата няма такива, но съм любопитна за техните тестове. Или ги предлагат срещу заплащане, или си правят реклама.

6145

3

kokoten

27.09 2019 в 15:16

...това с тестовете на "Менса" е абсолютна идиотия,те нямат никаква стойност и не разбирам защо непрекъснато ни се навират като някакъв голям критерий....интелигентността е просто качество,което не всички притежаваме....ако мутрата се яви на такъв тест,със сигурност ще удари 160 пункта....и какво от това,да не би да цъфтим и връзваме(освен в съзнанието на Мутрата и подлогите му)

12182

1

sawall

27.09 2019 в 12:38

Попитан какъв му е коефициентът на интелигентност, Стивън Хокинг отговаря: "Идея си нямам. Хората, които се фукат с коефициента си за интелигентност, са загубеняци".