Менса кани Слави и избраниците му за политици на тест за интелигентност

Александра Маркарян 28 септември 2017 в 10:22 16946 4

Снимка БГНЕС

Слави Трифонов

"Менса България" кани Слави Трифонов и бъдещите му избраници за политици на тест за интелигентност. Писмото е било изпратено в понеделник до екипа, а снощи - до медиите, но от "Шоуто на Слави" до момента няма отговор, каза пред OFFNews председателят на Управителния съвет на "Менса България" Христо Радков.

Разбрахме от медиите за създаването на нов политически проект от водещия на шоуто и неговия екип. В предложението се казва, че основна цел на инициативния комитет е да намерят хора, които да "оправят" състоянието на нашите сънародници и положението в България. Смятаме, че за да успее подобен проект, е важно да се знаят индивидуалните качества на кандидатите, както и на хората, които ще определят кой да бъде допуснат до проекта и кой - не, разясняват от "Менса България" пред медиите.

В писмото си до Слави пък пишат:

Г-н Трифонов,

В последните дни в медийното пространство излезе изявление от Ваша страна, в което Вие съобщавате за създаването на инициативен комитет, който започва да търси: „талантливи, квалифицирани и морални българи, които могат да управляват нашата страна и да ни измъкнат от тази 27-годишна каша”.

Ние, членовете на Менса България, също сме част от българското общество и бихме искали да бъдем полезни в този случай. В посока на това при провеждането на последните пет поредни избори в Република България - за Народно събрание, Европейски парламент, президент и местни избори, ние предлагаме на всички, които искат да бъдат управници, да се явят на тест за  интелигентност. Целта на това наше предложение е да може всеки кандидат за управляващ да покаже своите лични качества преди самите избори и по този начин да улесни избора на суверена.

В тази връзка ние от УС на Менса България предлагаме на Вас и вашия екип да изпратите на тест за интелигентност всички, които са кандидати за проекта, който създавате. Така ще можете да прецените какви са личните качества на кандидатите за Вашия
политически проект. Също така смятаме, че за да бъде по-успешен Вашият проект, ще е правилно членовете на инициативния комитет, които ще определят кого да присъединят към проекта и кого да отхвърлят, също да покажат своите качества, като се явят на тест за интелигентност.

При положение, че приемете нашето предложение, ние се ангажираме да намалим таксата за тест до символични нива за всеки
изпратен от Вас, а за членовете на инициативния комитет, тестът ще бъде безплатен".

От "Менса България" уточняват, че тестът за интелигентност е по стандарт, одобрен от "Менса Интернешънъл" и се използва в цял свят. 

„Менса България” е основана през 1991 г., а от 1998 г. е пълноправен член на „Менса Интернешънъл” - най-старата и най-масова световна организация на хора с висок коефициент на интелигентност. На 1 октомври 2016 година „Менса Интернешънъл” отбеляза 70 г. от създаването си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6947

4

theprofet

23.10 2017 в 20:17

Че тия във властта кога са правили такъв тест? Обзалагам се, че 90% от тях ще получат резултат като за помощно училище...

8915

3

stoyiv

28.09 2017 в 13:03

Глупости на търкалета.

29585

2

Izalina

28.09 2017 в 10:59

Еми супер.
Да, Лопе, чакаме някоя асоциация на психолози да предложи ангро и безплатни личностни тестове, включително и няколко интервюта с полиграф и всичко ще се нареди :)

Тва е щото забелязваме бая илитерати с високо IQ по нашите ширини напоследък...

29216

1

Лопе де Вега

28.09 2017 в 10:48

Ако този тест показва кой е склонен да краде, да лъже и да продава страната си - аз съм ЗА! Само интелигентност не стига. Да, важно е в управлението да има образовани и интелигентни хора, но дори в сегашното Народно събрание има такива и кво от това?

Поздрав!