Методи Лалов се кани да разкрие далавери в Столичната община

OFFNews 14 октомври 2019 в 15:42 9270 0

Бившият съдия и водач на листата за столични общински съветници на Демократична България Методи Лалов обясни пред бТВ, че е напуснал съдебната система, за да даде личен пример. Според него промяна в съдебната система не може да се случи, тъй като всичко минава през политическата система. Тази промяна означава да се махнат от властта широката коалиция ГЕРБ, БСП, ДПС, ВМРО, "Атака", ВОЛЯ.

"Тези хора владеят политическата система от десетилетие и ни заблуждават, че това, което виждаме около себе си и като правов ред, и като заобикалящата ни среда, е най-доброто, което можем да получим. Всъщност ние получаваме само боклуци, получаваме унижение, получаваме невероятна заобикаляща ни среда, рушаща се, неприветлива, мръсен въздух, транспорт и прочие", казва Лалов. 

Не се е кандидатирал за кмет на столицата, защото смята, че арх. Борислав Игнатов е изключително подходящ за този пост, Лалов ще е по-полезен за общински съветник, защото СОС е един от виновниците за състоянието на Столичната община. "Там хората на Ковачки са излъчени в разни дружества именно от ГЕРБ и БСП". 

Столичният квартал "Илинден", където живее Лалов, страда от същите проблеми като другите комплекси - разбити тротоари, паднали знаци, паркирали неправилно автомобили, коли върху тревните площи, извън метрото - лош градски транспорт, и пр. Според него един от лошите примери в Столичната община е Центърът за градска мобилност. "Знаете ли, че това е дружество, което има стотици милиони задължения, и е като партийна каса. ГЕРБ и БСП действат заедно, заедно гласуват едни и същи бордове", смята Лалов.

Най-скандалното там е, че се събират такси, има план, обявен от Фандъкова, да се строят паркинги. "Вие да видяхте някъде построени паркинги по квартали извън тези буферни паркинги? Не, разбира се", коментира Лалов. 

Финансовото състояние на София е дълг от 700 млн. лв. на фона на 1.7 млрд. лв. бюджет. Общинските дружества имат над милиард задължения, общината и дружествата на практика са във фалит. 300 млн. са несъбраните данъци. "Това ли е управлението? Тези хора мълчат, возят се в служебните автомобили и ми казват да бъда благодарен", възмущава се Лалов.

За връзката между общината и избора за главен прокурор той обяснява с пример - ако аз утре съм в общинския съвет и установя нередности, каквито, нямайте съмнения, че има, и изпратя сигнал до главния прокурор, той ли ще довърши процедурата и ще каже дали има виновни и ще внесе обвинение в съда? 

"Проблемите с мръсния въздух, транспорта, презастрояването нямат бързи решения, но имат решения, които ние от ДБ можем да започнем да работим още утре, а първите ефекти от нашата работа да бъдат видими още в първите месеци", допълва кандидатът за общински съветник.

Лалов смята, че в София трябва да има референдум например за средствата, които се харчат в рамките на районите на общината. ДБ настоява за децентрализация - всеки район ще разполага с определени средства, за които хората от района ще предложат за какво да бъдат изхарчени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови