Министър Кралев: Кандидатурата ни за Мондиал 2030 е реална

OFFNews 03 ноември 2018 в 17:05 3090 2

Съвместната кандидатура на България, Сърбия, Румъния и Гърция за домакинство на световното първенство по футбол през 2030 г. е съвсем реална. 

Това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който присъства на шестото издание на традиционния турнир по таекуондо, олимпийска версия "Sofia cup". 

България, Гърция, Сърбия и Румъния ще кандидатстват за домакини на Световното първенство по футбол, обяви вчера премиерът Бойко Борисов на пресконференция след четиристранна среща на високо равнище във Варна.

„Ако не мечтаеш и не се стремиш към върха, няма как да го постигнеш. Аз мисля, че кандидатурата ни е съвсем реална. Преди две седмици имаше сондажи на ниво спортни министри и всички бяхме позитивно настроени към тази кандидатура. Разбира се, тя трябваше да бъде обсъдена на най-високо ниво и след като този въпрос се поставя от ръководителите на нашите държави, кандидатурата е напълно реална.
Тепърва ще правим анализи, какви точно са изискванията. Смятам обаче, че ако всяка държава осигури два или три стадиона, нещата са възможни. Тази кандидатура от една страна е възможност да си оправим футболната инфраструктура, но е и политически знак, че Балканските държави ще работят заедно не само в областта на спорта, но и заедно ще отстояват общите си политически и икономически
интереси. Това е много важно за народите на всички балкански страни”, заяви Кралев, цитиран от пресцентъра на спортното министерство. 

Министърът допълни, че съоръженията, които ще бъдат изградени, ще отговарят на всички стандарти на ФИФА за такова домакинство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12130

2

borisboris

03.11 2018 в 20:05

Е то така се прави.
Набутват се милиарди за строеж на стадиони, инфраструктура, хотели и прочие.
Естествено ги строят "наши" фирми на петорни цени и всичко останало отива на заден план.
Справка: Гърция, Бразилия, Русия

21061

1

рамбо

03.11 2018 в 17:43

Това сигурно е нова форма на първоаприлски шегички, само че през ноември. Ще провеждаме световно по футбол?! Хаха , да бе! И на кой стадион? На стадиона на бистришките тигри ли? Та ние нямаме нито един стадион, който да отговаря на изискванията- нито националния, нито този в Разград ..