Министър Порожанов подаде оставка, Борисов я прие

OFFNews 14 май 2019 в 09:28 5747 5

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов подаде оставка пред премиера Бойко Борисов, съобщиха от "Дондуков" 1. 

В мотивите за решението си Порожанов посочва, че не желае атаката срещу него да влияе на работата на правителството. Оставката на министър Порожанов е приета от министър- председателя Бойко Борисов. 

Смятам, че положих всички усилия работата в едно от най-големите като обхват министерства да върви успешно, заяви министър Порожанов, цитиран от пресцентъра на МЗХГ. В сектора има много проблеми и със сигурност не всички са решени, но за всеки е направен опит за намиране на балансирано и справедливо решение. Резултатите за развитието на земеделския отрасъл ясно показват възходящата тенденция, такава се отчита и по отношение на износа на селскостопански стоки. Министерството изнесе изключително успешно Председателство на Съвета на ЕС с организирането на десетки събития и напредък по най-важната тема за сектора - Общата селскостопанска политика след 2020 г. В този период активно беше поставена темата с борбата срещу двойните стандарти при храните, която намери решение в пакета директиви, приети от Европейската комисия и Европейския парламент.

Комуникацията със сектора винаги е била открита и прозрачна за поставянето, разглеждането и решаването на всички належащи въпроси. Министър Порожанов изказва своята благодарност за работата си със земеделските производители и браншовите организации.

Оставката на Порожанов идва след разследване на прокуратурата за злоупотреби с евросредства в Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) от времето, когато той беше негов ръководител.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8000

5

tchit64

14.05 2019 в 13:34

оставка!?! а съд???????

18551

4

Нострадамус

14.05 2019 в 13:23

Тоя Индивид боко дори когато лъже, пак лъже!

18551

3

Нострадамус

14.05 2019 в 13:22

В Света НЯМА друго такова правителство, което да се задържи на власт, след толкова много ( 11 ) "подали оставка" министри. Исках да кажа с толкова много на брой КРАДЛИВИ министри...