Министърът на отбраната Красимир Каракачанов награди британския посланик Ема Хопкинс

OFFNews 14 юли 2020 в 15:55 2897 0

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов награди с почетен знак „За принос към Министерството на отбраната“ посланика на Великобритания Ема Хопкинс. Наградата е за проявен висок професионализъм, активна работа и принос за успешното реализиране на приоритетите в областта на двустранното сътрудничество и във връзка с приключване на дипломатическата мисия в България.

Каракачанов подари и две книги на британската посланничка - първата на историческа тематика, втората от личната библиотека на министъра.

Почетен плакет Хопкинс получи и от началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

„Благодаря Ви за активното сътрудничество и добрата съвместна работа “, заяви от своя страна адмирал Ефтимов.

„Чест е да получа тези награди от министъра на отбраната и началника на отбраната. За мен беше удоволствие от моето пристигане през 2015 година досега да работим заедно и да допринесем за засилването на нашето сътрудничество в областта на отбраната. Ангажирахме се с Декларация за засилване на двустранното сътрудничество в областта на отбраната между двете министерства, извършихме общи учения, видяхме британски кораби в Черно море и работихме съвместно в областта на киберсигурността. Сигурна съм, че моят наследник ще продължи задълбочаването на нашето сътрудничество и приятелство“, подчерта посланик Ема Хопкинс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови