Митьо Очите от години е в криминалните хроники, това не става без чадър от властта, смята президентът

Радев намекна за ново служебно правителство

OFFNews 12 август 2018 в 12:16 9148 0

Митьо Очите от години е в криминалните хроники, това не става без чадър от властта, смята президентът

Снимка bTV

Митьо Очите е в криминалните хроники от години, а това няма как да стане без чадър от властта. Същите тези, които са сключили договорите в митницата, кой ги е назначил? Прави се внушение, че служебното правителство сключва договора (за охрана на митниците, бел. ред.), a на практика назначените от ГЕРБ чиновници в митниците, които служебното правителство остави непокътнати – проф. Герджиков не е пипал нито един от тях – те лично подписват договора. 

Така президентът Румен Радев коментира твърденията, че фирмата на общинския съветник от БСП Бенчо Бенчев "Аркус сигурност Бургас" е взела обществена поръчка в мандата на служебното правителство, което президентът назначи.

"Тече една паралелна кампания, която по най-нагъл начин се опитва да пришие Митьо Очите на служебното правителство", коментира във Варна президентът, който участва в празника на Военноморските сили, съобщава bTV.

Той отбеляза, че за да бъде подписано някакво споразумение, има процедури и срокове, за които е необходимо време, което по думите му също показва, че договорите с Димитър Желязков са планирани и подписвани от чиновници, назначени от втория кабинет "Борисов".

Държавният глава намекна за предсрочни избори и за назначаване от него на ново служебно правителство.

"Надигна се вой, че служебното правителство освобождава високопоставени чиновници в някои ведомства, а сега излиза, че единственият грях на този кабинет е, че е оставил всички останали. Изводът е ясен – следващия път всички вън", посочи държавният глава.

"Вече провериха отчетите в Сметната палата. Такова име – Бенчо Бенчев, не фигурира в моята кампания. Нито го познавам, нито съм бил на гости у тях", каза още президентът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови