Младен Маринов: Още 7 арестувани за атаката пред Партийния дом снощи

OFFNews 15 юли 2020 в 15:28 2825 0

Снимка Министерски съвет

Нови 7 души са задържани днес заради атаката срещу Партийния дом от снощи. Така общият брой на арестуваните протестиращи става 13, след като вчера вечерта са задържани шестима. Пострадали са и двама полицаи. 

Това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов в Народното събрание, където отиде, за да запознае депутатите с действията на протестиращите и полицаите. 

Работата по случая продължава и СДВР ще изнесе допълнителна информация по-късно през деня, добави още той. 

Получаваме оперативни сигнали за евентуална ескалация, информацията за провокаторите се потвърди по време на последния протест, обясни Маринов и отново призова протестиращите да не се поддават на провокации. 

"Ние получаваме постоянно оперативни сигнали по различни канали за евентуална ескалация, наличие на групи от провокатори, които да търсят конфронтация с полицията или да търсят атака към сгради, представляващи институциите на Република България. За съжаление тази информация вчера се потвърди, вследствие на което за днешния ден Столичната дирекция на вътрешните работи е предприела съответните действия, сигналите са тревожни. Сами виждате, че вече се потвърждава това, че има организация за търсене на ескалация на самия протест", добави министър Маринов. 

"Търси се целенасочена конфронтация и атака срещу органите на реда", каза вътрешният министър.

По думите на Маринов хвърлените две бомби са били самоделни и доста силни. За вътрешната проверка по сигнали за полицейско насилие министърът заяви, че все още няма резултати от нея и не може да даде повече информация. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови