Младежите на БСП към тези на ГЕРБ: Само лежите пред ЦИК преди избори

OFFNews 09 юли 2018 в 12:55 2268 0

Младежкото обединение на БСП отговори на отвореното писмо до лидера на левицата Корнелия Нинова, с което младежите от ГЕРБ (МГЕРБ) разкритикуваха социалистите и попитаха защо Манол Генов, Иво Христов, Валери Жаблянов и Таско Ерменков още са депутати.

В писмото си МГЕРБ обявиха, че младежите от БСП нямат шанса да заемат места в НС, ЕП, изпълнителната власт и местните парламенти, откъдето "не само да пишат отворени писма под команда, но и с действията и решенията си наистина да правят света и държавата си такива, каквито ги виждат, водени от патриотизма и чувството си за отговорност".

От младежката организация на левицата отговориха на критиките с критики. "Призоваваме Ви да заемете активна позиция по политиките за младите хора, а не да изчерпвате младежката си дейност с лежане пред Партийния дом три дена и три нощи, за да регистрирате ГЕРБ за поредните избори в ЦИК", пишат младите социалисти до МГЕРБ.

Ето какво пише в отговора на младежката организация на БСП:

Уважаеми младежи ГЕРБ,

Ние, младите хора на България, трябва да отстояваме правата на нашите връстници и с работата си да им създаваме условия да учат, работят и отглеждат децата си в България. Вашата партия управлява в момента.

Не се ли срамувате, че точно ГЕРБ отхвърли Закона за семейното подоходно облагане, който щеше да помогне на младите семейства с деца да плащат по-малко данъци?

Не ви ли е неудобно, че вашата партия не прие закона ни за културния чек, който щеше да позволи на младите хора да се докоснат до българската култура и изкуство и да съхранят българския дух?

Защо не приехте облекченото студентско кредитиране, което внесохме в парламента, за да могат учащите да подпомогнат следването си?

Къде бяхте и защо мълчахте, когато ГЕРБ (Граждани за ЕВРОПЕЙСКО развитие на България) получиха най-звучния шамар от младите европейци? Не само ние, Европа ви каза, че организираната от вас Европейска младежка конференция в София „разруши работата на поколенията преди нас”. Луис Алварадо – президент на Европейския младежки форум заяви: „Конференцията в България е пример за това, какво не е младежко участие. Европа е глобален пример и вдъхновение за останалата част от света за това, какво е възможно, що се отнася до овластяването на младите хора – защото го изградихме по трудния начин. И тази конференция подкопа и постави в опасност всичко това.” Нали за вас се отнасяше възмущението на младите европейци, че сте им изпратили смс, кога да ръкопляскат и стават на крака за „вожда” Ви.

Призоваваме Ви да заемете активна позиция по политиките за младите хора, а не да изчерпвате младежката си дейност с лежане пред Партийния дом три дена и три нощи, за да регистрирате ГЕРБ за поредните избори в ЦИК.

Като оставаме отворени за политически спор по работата за младите хора и тяхното бъдеще, Ви пожелаваме здраве и характер- да имате собствена позиция и да я отстоявате смело.

Младежко обединение в БСП

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови