Моята амбиция е народният гняв да се излее в урните

Не съм била охранител на Тодор Живков, нито партньор на карти с петролни босове. Правила съм грешки, но посрещам с лицето си, стоя с името си - заяви Мая Манолова и обеща истинска предизборна битка на Борисов

OFFNews
27 май 2020 в 10:32 | 3475 |7

"Моята амбиция е народното недоволство, народният гняв да се излее в урните, срещу това управление да излязат хора, които се смятат за леви, хора, които се смятат за десни, но най-вече хора, които се смятат за демократи." Това заяви председателят на гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова пред bTV.  От утре тя тръгва на обиколки в страната, за да разяснява плана на платформата за 19 мерки за 19-месечно излизане от кризатата, предизвикана от COVID-19.

На въпрос дали заявката ѝ за участие в парламентарните избори догодина означава, че ще прави партия, тя отговори отрицателно и допълни:

"Не е време за партийно строителство. Хората имат други проблеми. Без работа са, фирмите фалират, икономиката на държавата се срива. Но, да, хората, които се събраха на протест под прозорците на Бойко Борисов поискаха ревизия, попитаха къде са парите. Тези хора са алтернативата и новата политическа сила, която се появява. Да, аз поех ангажимент, че тази политическа сила ще стане първа политическа сила. Ние заявихме, че ще участваме на избори.

Не, не правим партия. От утре ние тръгваме из България, утре сме в Пловдив. Там също ще се съберат хора, които са недоволни от управлението, от модела „Борисов“. След това сме в Русе, в Шумен, в Бургас, така че броят на недоволните, на хората, които излизат срещу модела „Борисов“ ще се увеличава. Това са хората, които са забравени от властта, които се чувстват ограбени, до които прословутите телевизионни пари на Борисов и неговия кабинет не стигнаха, които се чувстват излъгани. Всъщност моделът „Борисов“ изкара хората на улицата, изкара хората под неговите прозорци.

Тръгвам из страната да чуя хората, да кажем ясно, че икономическите мерки на това правителство не стигат до обикновения човек, до обикновената фирма, че Борисов продължава да разхищава и да пилее парите на българските данъкоплатци, че продължава да ги събира от хората и да ги раздава на приближените си хора и фирми, да поискаме ревизия".

Как Манолова ще се яви на избори ще стане ясно след обиколките ѝ в страната, които се очаква да приключат в края на юли.

По думите ѝ гражданската платформа "Изправи се.БГ" е "проект на българските граждани, острието срещу тази власт". "Опонентът на тази власт е народът. Хората, които се събраха под прозорците на Борисов, са алтернативата, те са новият политически субект. Те са политическата сила, която има претенцията да стане първа политическа сила. Това изнервя и страхува властта и напълно с основание. Разбирам, че са изнервени, че ги е страх и признавам, че имат всички основания да е така. Защото гневните хора са силата", заяви Манолова.

Според нея хората са срещу начина, по който премиерът управлява - "през телевизора", срещу "начина, по който раздава нашите пари – през прозореца на джипа еднолично, за богатите". "След тази криза неговите приятели, олигарсите и богатите, ще излязат още по-богати, бедните ще са още по-бедни", прогнозира Манолова.

За предстоящите парламентарни избори Манолова заяви, че хората "имат уникалния шанс този път да дадат заявка за властта. Моята амбиция е народното недоволство, народният гняв да се излее в урните и наистина срещу това управление да излязат хора, които се смятат за леви, хора, които се смятат за десни, но най-вече хора, които се смятат за демократи".

"Хората искат почтено управление. Те искат разумно управление на техните пари. Те искат икономически план. Наслушаха се на това как Борисов и неговите министри обещаха четири милиарда и половина за излизане от кризата, за мерки, които да стигнат до хората. Е, колко от тези мерки стигнаха? Европейската комисия миналата седмица каза, че България е усвоила един милиард и петстотин милиона лева в последните два месеца. Къде са парите, попитахме Борисов. Къде са, до кого стигнаха?", попита Манолова и прогнозира, че на изборите "ще има смяна на караула", защото през десетилетието с премиер Борисов гражданите не са видели почтено отношение от властта към тях и отговорността за състоянието на държавата сега е именно на премиера, който по думите ѝ управлява "еднолично".

"Аз не искам и гражданите не искат самоцелно властта. Гражданите имат това, което Борисов няма – план. Ясен икономически план с 19 икономически мерки за 19 месеца, с които България да излезе от кризата, породена от COVID-19, но и от управленската немощ на правителството на Борисов", каза Манолова.

Тя отрече да се е молила на Борисов да става омбудсман, а думите му, че тя се явява за всеки пост коментира по следния начин: „Това е паник атака и посттравматично разстройство, за което говориха психолозите. В резултат на COVID-19, на изолацията - той наистина беше изолиран два месеца в джипа с Горанов и с Нанков – се стига до подобни панически действия и изказвания.

Не, не съм се молила на Борисов, но Борисов ме молеше, увещаваше ме да не играя за кмет, защото знаеше какво ще се случи на изборите. Той загуби вота на гражданите въпреки милионите, въпреки че впрегна целия подземен свят. Ъндърграундът беше впрегнат да играе на изборите в София. Той загуби вота на хората, но спечели броенето в зала „Арена Армеец“.

"Борисов е свикнал да е сам на терена. Свикнал е да играе мач на една врата, който е предварително уговорен. Е, този път няма да бъде така, ще има истинска битка, в която ще участва новата алтернатива - българските граждани, и тя ще бъде спечелена от гражданите. Това е, което обещавам", заяви Манолова и се върна на твърдението му, че е много амбициозна и се кандидатира за какво ли не. По този повод заяви:

"Понеже задава въпроса за какво съм се кандидатирала и за какво не съм: да, не съм се кандидатирала за директор на училище, също така не съм се кандидатирала и за главен секретар на Румен Петков и за депутат от НДСВ. Но, също така, не съм била охранител на Тодор Живков, не съм била агент на ДС, не съм била партньор на карти с петролни босове. Не съм ортак с хора от подземния свят. Биографията ми е ясна и публична с моите плюсове и моите минуси, но всичко е пред хората. Така че не ме търсете във Вашите задкулисни договорки, Борисов!

Може да съм правила грешки, но всичко е било публично ясно. Посрещам с лицето си, стоя с името си. Не участвам в уйдурми. Не участвам в заговори. Не участвам в договорки зад гърба на българските граждани".

Препоръчани материали
Стефан

Рейтинг : 15278

07.06 2020 в 00:24 8
+ 0
- 0
Не, вече сбърка. Историята с мамчетата беше краят.
Сега имаш шансове само като домоуправител в малка кооперация.
kokoten

Рейтинг : 1006

27.05 2020 в 15:03 6
+ 11
- 5
...трябва да си улав точно толкова,колкото да повярваш в честността на Мутрягата Борисов,но докато ММ търпи някакво развитие Мутрата си остава по селски тъп,ограничен и неграмотен и не показва никакво зачатие на прогрес,но като се има предвид тъпотата и селяндурщината в България,избора му е в кърпа вързан....ще продължи да краде и тъпунгерите ще продължат да се оплакват,а е много просто-НЕ гласувайте за Мутрата,това ще ни погуби....
опетков

Рейтинг : -900

27.05 2020 в 14:09 5
+ 10
- 0
"Честната" Мая Костинбродска, сестра Галева, партийката, която си "призна", че е предложила Пеевски за шеф на ДАНС. Колко трябва да си улав за да повярваш на тази креатура. Мая Ма не може да бъде никаква промяна. По-лесно е да си върне девствеността отколкото честността.
HristoSliven

Рейтинг : 1270

27.05 2020 в 13:07 4
+ 12
- 0
Ще повярвам, че е възможно ММ да е някаква "промяна" когато обясни разбираемо:
-От кого бе организирано участието и с Бареков в "Костинброд"?
-От кого бе организирана кампанията ѝ за кмет на София и по-точно, кой убеждаваше т.н. "десни", че тя е техния кандидат?
-Какво бе отношението ѝ към Пеевски, по време на протестите срещу поставянето му за шеф на ДАНС - подкрепяла ли е Пеевски или не, подкрепяла ли е просетсите или не?
-Познава ли "Братя Галеви" и ако да, от кога и какви са били отношенията им?
мнение от IP

Рейтинг : 6225

27.05 2020 в 12:19 3
+ 6
- 0
Добре е да се чуе цялото интервю, за да се види колко трудно мъчително и само заради упоритостта на Хекимян да пита 5 пъти дали се е молила на Борисов да стане омбудсман, тя каза най-накрая: "Не съм се молила на Борисов. Разговаряла съм с него, с Цветанов... (изброява и други). Мая Манолова си е Мая Манолова....за помнещите, които явно не са много. Каза също, че може да е грешала, но била открита. Обаче не каза, че лъжеше с пълно съзнание от трибуната на парламента, че протестите са платени и какво ли не. ДРУГО ни трябва, хора. Тия "борци" ги знаем....(уважавам хората, които протестират, но Манолова им е излишна и опорачава протестите дори само с присъствието си).
Бабатунде

Рейтинг : -625

27.05 2020 в 11:03 2
+ 3
- 3
Идат интересни избори, с нито 1 адекватен политически избор !
Въпроса е дали хората протестно ще изберат нова партия (като вероятно това ще са БСП), или ще предпочетата да заложат на познатото им ... ГЕРБ.
Десните нямат шансове, тъй като напоследък или правят тъпотии или се разединяват и събират с идиотски партийки.
ВМРО вероятно няма кой пак да им даде кокала, макар че раята може и да ги харесват с последните им напъни за власт. Воля ще са си партия патерица цял живот, ДПС си е ясна ... там властта винаги е тяхна !
emanuilis

Рейтинг : 2850

27.05 2020 в 10:49 1
+ 8
- 0
Призна си. Сега и мотивите за тези „грешки". Благодаря.