Москов за Истанбулската конвенция: Полът е норма, не ролева игра и извратено забавление

OFFNews | 03 януари 2018 в 18:23 | 17154 |7

Утвърдената от правителството Истанбулска конвенция очаквано предизвика полемика, въпреки уверенията на кабинета, че не засяга третия пол и не дава основание за разрешаване на гей браковете. 

Темата беше коментирана от депутатите, които ще трябва да гласуват приемането на конвенцията, но излезе и извън рамките на парламента. 

Против приемането на конвенцията се изказа бившият здравен министър Петър Москов. 

На страницата си във Фейсбук той даде примери от конвенцията, които засягат именно въпроси за пола, като обяви, че "пол" е биологично детерминирана характеристика на индивида" и "норма, а не наименование за различни медицински или социални отклонения. Не е и модерна ролева игра и извратено забавление, което да регламентирате нормативно".

"Като "неразбиращ", искрено се вълнувам от перспективата синът ми да бъде просветен в училище за дебрите на възможните "нестереотипни роли" на пола на баща му... Наистина ли не разбирате, че отваряте вратата на узаконената лудост. Вярвате ли убедено, че поведенческите отклонения на възрастните (което е техен избор и лично решение за живота им), трябва да бъдат наложени като образователна норма на децата?", написа още той и допълни, че приемането на текстовете "дава на антиевропейската пропагандна машина аргументи срещу които няма разумни доводи". 

Ето и целия му коментар:

Днес правителството предложи на НС да ратифицира Истанбулската конвенция на съвета на Европа, като част от националната програма за превенция и защита от домашното насилие. Този акт беше последван от масирана ПР кампания посветена на целта да ни убедят, че решението не е начало на нормативно регламентиране на "трети пол", еднополови бракове и индоктриниране на децата в училище по тези теми. Всички, които не мислят така, бяха наречени невежи, неразбиращи и лъжци.

Понеже принадлежа на тази "невежа" група хора, ще си позволя да отговоря с цитат на два текста от въпросната конвенция.

1. "Пол“ означава социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и за мъжете“

От името на "невежите лъжци" искам да припомня, че "пол" е биологично детерминирана характристика на индивида ( фабрично така сме направени :) ) и за Ваше сведение тази детерминанта е в основата на живота. Полът е норма, а не е наименование за различни медицински или социални отклонения. Не е и модерна ролева игра и извратено забавление, което да регламентирате нормативно.

2. „Страните предприемат, където е подходящо, необходимите стъпки за включване... на нестереотипни роли на пола... в официалните учебни програми и на всички образователни равнища“.

Като "неразбиращ", искрено се вълнувам от перспективата синът ми да бъде просветен в училище за дебрите на възможните "нестереотипни роли" на пола на баща му... Наистина ли не разбирате, че отваряте вратата на узаконената лудост. Вярвате ли убедено, че поведенческите отклонения на възрастните (което е техен избор и лично решение за живота им), трябва да бъдат наложени като образователна норма на децата?

Ако не го мислите спрете с пропагандата, извинете се и се върнете към нормалността. Ако го мислите очевидно нямаме разговор и сме противници на фундаментално ниво.

Освен моралните измерения на решението, то ще има и стратегически политически последствия, защото дава на антиевропейската пропагандна машина аргументи срещу които няма разумни доводи. Това е политически безотговорно!

Препоръчани материали
theprofet

Рейтинг : -53

04.01 2018 в 09:08 8
+ 0
- 0
Този коментар е скрит заради нарушаване на Правилата за коментиране.
Стефан

Рейтинг : 15126

04.01 2018 в 07:59 7
+ 0
- 0
Не, разбира се.
Тия клоунеси са незабележими даже за прекия си началник. А той е незабележим даже за тия, на които посяга да прави свирки.
Проблемът ни е в духовния мързел. "Бе карай бе - и така става", и то за малко верно става. Други ден - вече скърца. "Ма кой можеше да си помисли?"
"Костов е велик!", "Симеон е велик!", "Борисов е велик!", "Живков е велик!" ...
А утре величието скърца. Пясък в зъбите, псувни, а даже няма отмъщение.
Така и народа се разотива с погнуса.
Новак

Рейтинг : 10207

04.01 2018 в 06:21 6
+ 0
- 0
Проблемът не е от неграмотните министърки, а от шефа им. В момента се изживява като фактор на Балканите и за да има подкрепата на "големите" явно е готов и дупе да даде.
Но това си е наша характерна черта. Историята на третата българска държава го показва - и трите национални катастрофи са следствие от желанието ни да сме винаги със силните.
Стефан

Рейтинг : 15126

04.01 2018 в 01:29 5
+ 11
- 1
Да. И две реално неграмотни министърки, които се гордеят с престъплението си.
SC

Рейтинг : 5193

03.01 2018 в 23:21 4
+ 11
- 1
Май скоро ще трябва да изхвърлим биологията както като учебен предмет, така и като наука, защото е политически некоректна.

Вегани, педерасти и снежинки в един и същи строй. Напред!
+ 12
- 1
Бих допълнил г-н Москов с един "дипломатичен" спрямо либералстващата все още Европа мотив: "В България хората се делят биологично на мъже и жени /или жени и мъже, ако искате/, а социално се определят както си искат или могат, включително и полово. Друг пол У НАС няма, и ...не се вижда на хоризонта - отклоненията от двата пола нямат характеристики на отделен пол/полове/. Всъщност, така е и в дивата природа - влечуги, птици, бозайници и т. н. Поради това, У НАС не стои въпрос за друг пол/полове/, техни права и т.н. Ако У ВАС нещата с половете стоят по друг начин, ако ви се намират и други полове - в правото сте да регламентирате отношенията, свързани с тях, съгласно Европейските и националните ви норми"...
Стефан

Рейтинг : 15126

03.01 2018 в 20:48 2
+ 10
- 0
Този текст трябва да се напечата на плакати, и да се разлепи по всички улици.