Мустафа Карадайъ: Ние докарахме демокрацията преди 30 г. и продължаваме да сме нейни пазители

OFFNews 03 ноември 2019 в 22:41 2547 0

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обяви, че структурите на ДПС са постигнали един много добър резултат. Той даде пример с предишния вот през 2015 г., когато партията и ДПС в обединение са спечелили общо 39 кметове на общини. Кметовете на Джебел и Хитрово са изключени по-късно.

На този вот ДПС е спечелило 47 кметове на общини, от които 37 са на партията, един е спечелил като независим, подкрепен от движението. "Запазваме си влиянието в местаната власт. Пристъствието на ДПС категорично е увеличило влиянието си. 

"Всички знаем, че изборите са основен елемент на демокрацията, когато са честни и свободни. Нашите избиратели бяха ощетени заради уседналостта и забраната да се агитира на майчин език", каза още Карадайъ.

Според него този вот е показал много от дефектите на демокрацията, допуснал правов нихилизъм и нарушения. РИК са допуснали нарушения с приемането на недемократични решения, като регистрираха кандидати, което поставя въпроса за честността на тези местните избори. "Цялата държавна машина беше впрегната за ГЕРБ, за тях спечелването на изборите беше на всяка цена - впрегнати бяха директори на училища, полицаи, ВиК ръководители. Имаше заплахи от бизнеса. Управляващите създавоха условия да няма алтернатива. Насаждаха омраза, нихилизъм и противопоставяне. На този фон ярко се очертава поведението на избирателите на ДПС Ние преди 30 г. докарахме демокрацията и продължаваме да сме нейни пазители", коментира Мустафа Карадайъ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови