НФСБ се явява самостоятелно на евроизборите

OFFNews 22 март 2019 в 17:35 2461 1

Снимка Александра Маркарян/OFFNews

НФСБ ще се яви самостоятелно на евроизборите. Това съобщи в Сливен председателят на партията и съпредседател на "Обединени патриоти" Валери Симеонов.

"Коалиционните ни партньори отдавна заявиха самостоятелно участие или участие в други коалиции, каза той. Единият коалиционен партньор още през декември заяви, че ще участва в евроизборите в коалиция "Патриоти плюс" с Бареков с амбиции да постигнат три-четири места в Европейския парламент. Другият коалиционен партньор през януари са издигнали свой кандидат, учредили са предизборен щаб, изложили са билбордове. Въпреки че настоявахме да направим коалиция с ВМРО, те отказаха категорично. С Атака не може да се коалираме заради сериозни външнополитически разминавания", посочи Симеонов, цитиран от БТА.

Той допълни, че номинациите по структурите продължават и в началото на април ще бъдат представени участниците в листите.

Той обеща от НФСБ да предложат малко приказки и изпълнение на поетите ангажименти.

Помолен да коментира очакванията на БСП за предсрочни избори след евровота, председателят на НФСБ каза, че от левицата искат да променят демократичното устройство на държавата, да спечелят властта без избори. Той бе категоричен, че това няма да се случи.

По-рано днес лидерът на ВМРО обяви, че "Обединени патриоти" ще имат поне двама представители в Европейския парламент, ако се явят заедно на евроизборите.

"Ако ВРМО се яви на евроизборите само с една от партиите в "Обединени патриоти", това би означавало, че коалицията е разбита", коментира той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

22.03 2019 в 18:54

А!!! и ние вече сме приготвили за преброяването на дивите зайци.. Лупата е под ръка за търсене на файтонните партийки около охрата.. ПЪрдоон - нулата..