НФСБ сезира прокуратурата за проверка на имотите на Ангелкова

Лидерът на партията Валери Симеонов не бил уведомен

OFFNews 05 април 2019 в 13:20 2408 0

Зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев съобщи, че без знанието на председателя на партията Валери Симеонов, от НФСБ са поискали да бъде направена проверка на имотите на министъра на туризма Николина Ангелкова. 

Той приветства бързата реакция на Сотир Цацаров по отношение имотите на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев, сина на Борислав Сарафов и съпругата на председателя на ВКС Лозан Панов, за които поиска проверка вчера. Според Ячев обаче това налага изискването на проверка и на Ангелкова. 

"В същото време се появи информация и за имоти, придобити под пазарната стойност, от министъра на туризма Николина Ангелкова. В тази връзка ние, депутатите от НФСБ - без Валери Симеонов, който в последствие разбра за тази инициатива, се обърнахме със сигнал до главния прокурор с искане да бъде извършена проверка за това как са придобити тези имоти, дали има съответствие или несъответствие между пазарна цена и цена на придобиване и какъв е произходът на средствата за придобиване на тези имоти", заяви той. 

Ячев добави, че подкрепя думите на премиера Борисов, че трябва да се прилагат единни стандарти към всички представители на публичната власт. "Считаме, че една подобна проверка би могла да оневини този, който е проверяван, ако се окаже, че няма законови нарушения“, коментира още той.

Председателят на НФСБ Валери Симеонов също коментира казуса след като вчера насочи журналистите в Народното събрание към разследване на имотите на Ангелкова. Според него би било некоректно, ако няма последствия за министъра на туризма, каквито е имало и за останалите замесени в Апартаментгейт.

"Тези факти са доста обезпокояващи, защото си заминаха хора, които си бяха купили на груб строеж за по 700-800 евро. В случая става въпрос за покупка на 220 евро на кв. м. в годината на най-високи цени на недвижимите имоти - 2008 г.", заяви той.

Според Симеонов е ключово да не се прави разлика между хората на различни позиции и че проверка на Ангелкова би могла да възвърне доверието в правителството. 

"Тогава най-вероятно ще бъдат лишени от основания упреците, че в ГЕРБ се случва вътрешен отстрел на неудобните - каквото за едните, това и за другите трябва да бъде. Мисля, че и г-н Цацарпов също трябва да предприеме действия - такива каквито предприе вчера по отношение на Пламен Георгиев, Сарафов, Лозан Панов", допълни той. 

На въпрос дали има различни фракции в ГЕРБ, Симеонов заяви, че трябва да се следят процесите много внимателно и то само ще си покаже идните часове и дни. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови