НФСБ защити Симеонов: Възмутил се е от стремежа на някои майки да използват децата за комерсиални цели

OFFNews 20 октомври 2018 в 09:59 3562 4

Партията на Валери Симеонов Национален фронт за спасение на България (НФСБ) го защити след скандала с изказването му за майките на деца с увреждания.

Вицепремиерът обяви, че Законът за хората с увреждания "беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, изкарваха на пек и на дъжд тези уж болни деца без грам майчинско чувство и грижа за тях".

Изказването му предизвика искания за неговата оставка. 

Премиерът Бойко Борисов се извини за изказването, но не поиска оставката на Симеонов. 

В същото време той обяви във Фейсбук, че изказването му е било извадено от контекста. 

Смисълът на изказването ми е, че с децата инвалиди се спекулира, дори и след като правителството прие законопроект и удовлетвори всички искания на майките. Очевидно в случая става въпрос за политическа кампания.

Маските паднаха, в общ хор реват БСП, АТАКА, някои лидери на протеста на майките и всякакви политически маргинали.

А на всички превъзбудени по темата, искам да кажа, че в семейството си имам човек с тежка инвалидност, за когото полагам грижи, но когото никога няма да изкарам на показ, за да постигна политическа цел (сваляне на правителството).

Знам, че истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума, написа той.

Сега подкрепата си за Симеонов изразиха от партията му. 

"НФСБ не поставя под въпрос болката на всички майки на деца със специални потребности или съдбата на всички хора с увреждания в България. Лидерът на НФСБ също не е поставял под съмнение здравния статус на безспорно болните деца, но с израза „уж“ се е възмутил от недопустимия стремеж на някои майки-лидери на протеста и председатели на опозиционни партии да използват нещастието на тези деца за комерсиални и политически цели”, обявиха от партията.

От НФСБ допълват, че злоупотребата с нещастието на децата с увреждания е недопустима, и настояват тези най-уязвими членове на нашето общество да не бъдат използвани за политически цели под никаква форма.

„Проведената лъжлива медийна кампания, ваденето на думи от контекста, безсрамното яхване на проблема с тежки случаи на деца с увреждания от опозицията начело с БСП е позор за парламентаризма и политическия живот в България“, подчертават от НФСБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11719

4

Краси

20.10 2018 в 13:30

Какъв контекст, бе хора? Кой тук не разбира български - цяла България, или чичо Валери и бандата глупаци (включително избирателите му) около него?
Призовавам бай Х..й (Тупанбаши) или да уволни този малоумник, или да подаде оставка на цялото си крадливо правителство. Защото е доста жалко да пръскаш стотици милиони за ненужни и калпави ремонти на градинки и други обекти (при това на тройно завишени цени), а да се стискаш за лечението на тежко болни деца и за хора в неравностойно положение.
Тоя комунист, дето се прави на толкова набожен, да знае, че възмездието за престъпленията му рано или късно ще го споходи, защото няма да управлява вечно. И най-простата рая има предел на търпението си и той е близо.

12362

3

Хуан

20.10 2018 в 12:31

А пък аз съм възмутен от Валери Симеонов. И не само съм възмутен, но ме е гнус и ми се повръща от него. Нищо не е извадено от контекста-видеото е достъпно. Изроди. Не знам как се прибират вечер в къщи тия хора - гледат децата си и как им обесняват кое е добро и кое е зло

11915

2

stob

20.10 2018 в 12:06

Господа от НФСБ ! Както и да усуквате и обяснявате отвратителното и недостойно изказване на партийния си "началник",който поради котерийни сметки попадна на във властта,знайте едно-НИКОГА ВЕЧЕ НЯМА ДА ПОМИРИШЕТЕ НС И ДА СЕ ОБЛАЖВАТЕ ОТ ВЛАСТТА!

5800

1

Франсис Беконът

20.10 2018 в 11:46

ОСТАВКА!