НСФБ били елегантни и внимателни за затваряне на казината

OFFNews 05 юни 2020 в 14:41 3044 0

Снимка BGNES

Валери Симеонов

Казина и игрални зали да има само в хотелите с категория 5 звезди, в националните курортни комплекси и населени места, както и на не повече от 20 километра от пътни и железопътни, морски и речни КПП-та.

Това предлагат от НФСБ с проект за промяна на закона, което определят, като следваща стъпка в борбата с хазартната зависимост.

"По този начин сами виждате, че ориентираме тези игри на късмета основно към чужденци и към гости на държавата, туристи основно. Това е втората стъпка, която сме ви обещали, че ще предприемем срещу пандемията, наречена хазартна зависимост. Успоредно с коронавируса България продължава да е потърпевша от тази болест. Така е определена от Световната здравна организация", обясни Валери Симеонов.

Останалите казина и игралните зали се планира да бъдат закрити до 2025-та година. Според Симеонов става въпрос за 638 обекта, които поетапно ще бъдат закрити, тъй като лицензите на повечето от тях изтичат дотогава.

"Все пак нека да има една плавност, едно постепенно приключване на тези обекти. Да дадем възможност и на собствениците, които са направили инвестиции с милиони, все пак да имат възможност да пренасочат бизнеса си в друга посока. До края на 2025 година предлагаме да бъдат затворени абсолютно всички, независимо дали са им изтекли лицензиите или не. Само за следващата година трябва да бъдат затворени 49 поради изтичане на лиценз", допълни Симеонов.

"Изключително хуманно подхождаме. Обмислили сме всичко. Гледаме да не ощетим когото и да било. Просто невероятно елегантни и внимателни сме този път", каза още лидерът на НФСБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови