Наградите "Иновации в политиката" търсят най-добрите примери в Европа

Николаос Цитиридис 27 април 2017 в 15:00 3330 1

Наградата за Иновации в политиката

В София днес бе даден старт на инициативата за награждаване на иновациите в политиката. България се превърна в отправна точка в търсенето на добрите практики, които подобряват живота на европейските граждани чрез иновативно мислене в правенето и създаването на устойчиви политики. 

Наградите "Иновации в политиката" се организират от базирания във Виена Институт за иновации в политиката и в София днес бе даден старт на набирането на номинации и жури за наградите. Любопитен момент от системата на наградите е фактът, че оценка за иновативността на политиките ще бъде дадена от 1000 европейски граждани, които ще бъдат представителна извадка на европейската общност по отношение на пол, възраст, регион, професия и политически възгледи. 

Организатори и представители на конкурса са общо 8 европейски държави, като само две от тях са от Източна Европа - България и Полша. 

„Тези награди имат амбициозна цел – да идентифицират и отличат по-различните, добрите политически практики, които обединяват хората и създават устойчива среда“, обясни Александър Дурчев, директор на All Channels Communication Group и представител за България в Института за иновации в политиката.

По думите му е изключително признание фактът, че България е една от двете държави в Източна Европа, общо осем в цяла Европа, където стартират наградите „Иновации в политиката“. „За мен този проект е кауза – вярвам, че ще успеем да открием онези по-различни, по-добри политики, осъществявани у нас, като по този начин да изместим, поне отчасти, лошите новини, които ни заливат“, добави Александър Дурчев.

Категориите, в които ще бъдат номинирани иноваторите са: Цивилизация, Демокрация, Човешки права, Свобода, Екология, Общност, Просперитет, Качество на живота и Общност. 

Критериите, по които ще бъдат отличавани политиците са шест: Иновации, Изграждане на доверие, Устойчивост, Участие, Създаване на мостове и Финансова възвращаемост. 

Първите годишни награди "Иновации в политиката" ще бъдат връчени във Виена през декември 2017-та година. Там ще присъстват над 500 души - гости, номинирани, представители на медиите. Дрескодът ще бъде "както се обличаш по принцип" с цел непринуден и свободен стил на комуникацията. 

От днес всички български граждани, както и самите политици, могат да номинират проекти на сайта www.innovationinpolitics.eu.

Десетте регистрирани проекта с най-висок резултат във всяка от деветте категории автоматично стават финалисти. Авторите на тези проекти ще бъдат поканени на церемонията по връчването на наградите на 6 декември 2017 г. във Виена.

Проектът с най-висока оценка във всяка от деветте категории ще бъде победителят в тази категория и ще получи трофей.

Крайният срок за номинациите е 31 юли 2017 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

27.04 2017 в 15:17

Малко тенекиени статуетки за по-суетните и по-забравени представители на политическият еснаф, готови да си платят за малко реклама и чесане на егото им. Добре са го измислили от този базиран във Виена Институт за иновации в политиката и в София.