Насочил ли се е Сидеров към Европарламента и какво общо има Бареков

Симона Костадинова 12 октомври 2018 в 08:27 5170 2

Снимка : Архив

Докато лидерът на „Атака“ Волен Сидеров се готви за евроизборите догодина, партньорите му от „Обединените патриоти“ не смятат, че темата е на дневен ред. Като „най-логичен водач на листа“ обаче го вижда Николай Бареков - евродепутат от несъществуващата вече коалиция „България без цензура“ (ВМРО и ББЦ) и лидер на "Презареди България“.

Сближаването между Сидеров и Бареков показва и днешната конференция „Обединеният консерватизъм - ключовата посока в развитието на България“, на която двамата са домакини. На събитието ще бъде представено проучване, което показва председателя на „Атака“ като най-припознат за лидер на „Обединените патриоти“ – преди Каракачанов и Симеонов.

На 21 септември през партийния вестник на "Атака" Сидеров поиска до две седмици НФСБ и ВМРО да кажат дали трите партии ще се явяват заедно на евроизборите, срокът изтече.

„Абе, какъв е Сидеров да ми поставя на мене срокове. Вие сериозно ли ми задавате такива въпроси“, каза пред OFFNews Симеонов и добави: „В момента не смятам, че е актуална въобще темата за евроизборите. Ако искате, можем да поговорим за парламентарните избори след още два мандата“.

Според евродепутата Ангел Джамбазки (ВМРО) варианти за явяване на евроизборите трябва да се търсят вътре в коалицията, а разговорите трябва да започнат между тримата лидери и после в отделните формации.

Потърсен за коментар по темата, Волен Сидеров не отговори на обажданията, а след това изключи телефона си. По информация на OFFNews той е поставил въпроса да е водач на листата на "Обединените патриоти" за евровота пред партньорите си в коалицията. 

На днешното събитие, чийто съдомакин е Сидеров, Борислав Цеков ще представи проучване на основания от него „Институт за модерна политика”. В момента Цеков е съветник на президента Румен Радев по правните въпроси и член на Управителния съвет на института. Проучването не е манипулирано и е платено по програма на Европейския парламент, каза Бареков, без да е молен за уточнение.

А резултатите показвали, че Волен Сидеров е най-припознаван като лидер на "Обединените патриоти". Малко след него е Красимир Каракачанов, трети бил Валери Симеонов.

„О, това е безспорно. Мисля, че в това не се съмнява никой в България“, каза Симеонов и последва смях.

Сред идеите на събитието, организирано от Бареков, е това да търси обединение на „на всички партии, които са или искат да бъдат консервативни“, а точно в Сидеров той вижда водач на листа за евровота. „Не аз, народът го мисли, показва го проучването“, уточни Бареков, който нямало да се кандидатира за втори мандат в Европейския парламент.

За обединение на консервативни формации Бареков казва, че разговарял Джамбазки още през лятото, а с лидера на "Атака" говорел от месец, с НФСБ – не бил обсъждал.

"Джамбазки реагира много позитивно, когато му разказах идеята си, а Волен Сидеров реагира много прагматично“, каза той, но признава, че имали разминавания с евродепутата от ВМРО.

Самият Джамбазки е на мнение, че няма причина "Обединените патриоти" да се коалират с „Презареди България“. Има една коалиция – Атака, ВМРО, НФСБ, заяви той.

Сближаването между Сидеров и Бареков се показа и при инцидента и със съпругата на лидера на „Атака“ Деница Гаджева, при койтло евродепутатът се оказа свидетел на станалото и направи предаване по темата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6000

2

regmitko

12.10 2018 в 10:05

Един хвалебствен коментар за Волен: https://www.facebook.com/asya.ivanova/posts/10217831743774093

15414

1

Hihi1981

12.10 2018 в 09:24

Леле ,егати заверата!!! Убийствена комбинация!Ужас,нямам думи.....
 
X

Да помогнем на украинските деца!