Настимир Ананиев: БСП са тръгнали по стъпките на ИТН, въпросът е докъде ще стигнат

Предлагаше ни се да оттеглим законопроекта за Изборния кодекс, като ни се обещаваха различни други опции за бъдещето, заяви Атанас Зафиров от БСП

OFFNews 27 ноември 2022 в 09:30 2622 2

Настимир Ананиев на трибуната на Народното събрание

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Настимир Ананиев на трибуната на Народното събрание

БСП не ви ли заприличва на "Има такъв народ" с техните бележки по салфетката? Въпросът е в държанието и поведението. БСП са тръгнали по стъпките на ИТН, въпросът е докъде ще стигнат.

Това обяви пред БНТ народният представител от "Продължаваме промяната" Настимир Ананиев по повод изказванията на лидера на парламентарната група на БСП Георги Свиленски, че Кирил Петков е отишъл при него и му е казал: "Оттеглете закона за Изборния кодекс и ще ви дам кодовете на машините."

Вчера лидерът на ИТН Слави Трифонов също реагира на твърденията на Свиленски и на свой ред обвини ПП, че са "откраднали изборите". 

Слави Трифонов: Ех, ако не се казваше Кирил Петков, а Петър Илиев, как щяхте да го смачкате

Настимир Ананиев има предвид "бележките по салфетката", за които Станислав Балабанов (ИТН) обяви, че са доказателство, че бившият премиер Кирил Петков е имал тайни договорки за вдигане на ветото за започване на преговори с ЕС от страна на Северна Македония.

По-рано зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров обяви пред БНТ, че действително е имало "разговор и предложение за машините".

"Факт е, че на нас многократно ни се предлагаше да оттеглим законопроекта, като ни се обещаваха различни други опции за бъдещето", каза той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови