Настимир Ананиев: Гласувайте машинно, за да не манипулират вота

OFFNews 23 май 2019 в 11:27 1920 0

Призовавам всички да гласуват машинно. По този начин по-трудно се манипулират протоколите. Това заяви водачът на листата на Европейска партия Волт Настимир Ананиев в телевизионно интервю.

"Искаме да призовем хората да излязат и да гласуват, всеки глас има значение. Според социолозите статуквото е разделено между „близнаците“ ГЕРБ и БСП. Нашите социологически проучвания показват, че има хора, които ни харесват и ни подкрепят, но не са сигурни дали има смисъл да гласуват. Ние им казваме: „Има смисъл! Прецакай статуквото! Гласувай за Волт с номер 6 в бюлетината“, заяви водачът на евролистата на Волт.

Ананиев призова и почиващите в Гърция този уикенд да гласуват в секциите, които са отворени в Солун, Кавала и Никити, тъй като всеки глас има значение.

Той добави, че Брекзит е показал, че ЕС има нужда от реформи, за да е силен на голямата световна сцена и да се противопостави на САЩ, Русия и Китай.

„Европа трябва да бъде обединена, Европа трябва да бъде силна, Европа трябва да бъде федерална! Това ще помогне за повишаването на стандарта на живот и на българина!“, заяви Ананиев.

По думите му националистите в ЕС се заиграват със страховете на хората и по този начин трупат дивиденти. В България ги плашат с мигранти, а истината е, че бягащите от войната не искат да остават у нас, а целта им е Западна Европа. Той припомни, че националистите са в сегашния парламент и разочароваха с поведението си вътре.

Настимир Ананиев посочи, че листата на Волт е уникална за България, тъй като за първи път се използва европейското правило за равен брой мъже и жени, които се редуват от първото до последното място. Освен това за първи път сред кандидатите попада чужденец. Става въпрос за холандеца Дани Ван Сантен, който от 3 години живее и работи в София, а съвсем скоро ще се ожени за българската си приятелка.

"Ние сме общоевропейска партия. Имаме организации във всички европейски държави, включително в Албания, Сърбия и Швейцария. Имаме 12 регистрирани партии и в 8 държави се явяваме на избори. Днес Волт се явява на изборите в Холандия и Великобритания.", посочи Ананиев.

Лидерът на партия Волт добави, че няма да закриват кампанията си за европейските избори и ще продължат с нея към местните избори. Волт ще се явява на всички избори, като целта е да се направи мрежа между общинските съветници, кметове и депутатите от всички държави в ЕС, които да работят заедно и по програмата и целите на Волт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови