Настимир Ананиев: И избиратели на ГЕРБ ще подкрепят Манолова в София

Изграждането на онлайн публични регистри с гласуванията на общинските съветници е приоритет за Волт

OFFNews
24 септември 2019 в 12:15 | 953 |0

Когато беше избрана за омбудсман, Мая Манолова беше подкрепена от депутати на ГЕРБ, независимо от партийната воля да не се гласува за нея. Смятам, че и на местните избори избиратели на ГЕРБ ще подкрепят Манолова в София, заяви Настимир Ананиев, лидер на Волт при гостуването си на Героги Кортитаров по телевизия Европа.

Ако Манолова се позиционира равноотдалечено от всички партии, тя ще успее да завземе центъра и да разгърне потенциала си и вляво център, и вдясно център, допълни Ананиев.

На тези местни избори част от нашите основни приоритети са гражданското участие и прозрачността. Държим във всички общини да има публичен онлайн регистър с гласуванията на всички общински съветници, също така да има такъв регистър и към Инспектората към всяка община. Гражданите трябва да знаят кой получава актове за несвършена работа и на кой са отменили акта и защо, заяви лидерът на Волт.

Друг приоритет бил гражданското участие, столичани да участват във вземането на решенията в общината.

Също така трабва да предоставим свободен достъп до заседанията на общинския съвет, какъвто в София липсва. Нека общините бъдат управлявани на светло, смята Ананиев.

Според него общинските дружества като Топлофикация, Центъра за градска мобилност и други трябвало да бъдат подложени на пълна ревизия за начина на харчене на публичните средства, които получават.

Очакваме големи изненади да изскочат от тези ревизии, добави Ананиев.

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !