Националният съвет на БСП заседава днес след тримесечно прекъсване

OFFNews 13 юни 2020 в 09:00 2646 0

БСП свиква днес заседание на Националния съвет на партията. То е първото от началото на коронавирусната пандемия.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова ще предложи решението на Изпълнителното бюро за провеждане на подписка "Народен вот на недоверие към правителството", съобщава БНР.

Подписката за народен вот на недоверие към правителството ще бъде публична и в нея ще се включат всички недоволни от управлението:

"Искаме зад този вот на недоверие да стоят реалните хора, които искат промяна в управлението на страната. Ние като парламентарна партия използваме всички парламентарни механизми за действие, няколко пъти сме внасяли вотове на недоверие, но допълваме парламентарната работа с тази общонародна подписка".

Социалистите предлагат Анкетна комисия в парламента да разследва връзките на управляващите с укриващия се в Дубай бизнесмен с 18 обвинения Васил Божков.

И още за работата на днешния пленум:

"В дневния ред сме предложили отчет за финансовото състояние на партията за миналата година. Щат и бюджет за тази година, разбира се, анализ на актуалната политическа обстановка, и социално-икономически план на БСП за преодоляване последиците от кризата. Както винаги, има точка разни, където вероятно ще бъдат поставени други въпроси от другарите".

Националният съвет на БСП прие решение да възстанови провеждането на Отчетно-изборната кампания и прекия избор за председател.

Той ще се проведе на 26 септември, а 50-ият Конгрес на БСП е насрочен за 10 и 11 октомври.

Централната избирателна комисия на БСП прие вчера отчет за дейността си по провеждане на прекия избор за председател за периода 8 януари - 10 юни 2020 г. Отчетът бе приет единодушно от всички членове и ще бъде представен на заседанието днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови