Не било хакерска атака. Янев призна, че ''Защо тръбата е цяла'' е негов статус

Ружа Райчева 05 септември 2022 в 13:20 13543 5

Стефан Янев

Снимка БГНЕС/Филип Станчев

Стефан Янев

Лидерът на "Български възход" Стефан Янев призна пред bTV, че статусът, в който се пита "Защо тръбата е цяла? Защо газът тече?", предизвикал озадачение в социалните мрежи, е всъщност негов и че става дума за "Балкански поток".

Няколко часа по-късно неговият нов коалиционен партньор - учредителят на "Съюз на свободните демократи" Стефан Софиянски обяви публикацията за хакерска атака, като подчерта, че прави този извод на база на личен разговор с Янев.

Очевидно е имало недоразбиране между двамата адаши.

Янев обясни, че публикацията действително е негова и че е имал предвид тръбата на т. нар. "Балкански поток", по който през страната ни минават сериозни количества газ:

"Тук въпросът има два ракурса - единият е в общоевропейски план, защото европейските лидери за 6 месеца не намериха начин да търсят солидарно решение за гарантиране на доставките и гарантиране на поносими цени. В чисто вътрешен план - в българския парламент се появи една коалиция, да кажем анти "Газпром", която имаше поне 140 депутати и не направи нищо, за да спре, примерно, транзита на този газ".

По думите на Янев той не може да подсказва какви решения да се вземат, но може да посочи, че нищо не е било направено - както на местно, така и международно ниво. Според него е трябвало да се направи обща европейска политика по отношение на снабдяването на газ.

"Това трябваше да е солидарна политика за всички страни членки, не страните членки да се спасяват поединично. Миналата седмица чух австрийския канцлер да изразява същата теза. Мисля, че е крайно време и в момента се свиква след няколко дни европейски съвет, който ще дискутира, освен всички останали, и тази тема", заяви Стефан Янев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

5

Johnny B Goode

05.09 2022 в 22:21

Типичен зелен чорап.
Каже едно изречение, после трябва в десет изречения да обяснява какво е искал да каже.

1730

4

Ivan

05.09 2022 в 19:48

Дето се вика: Хвани айдука Стефо Софиянски , па лупни по кратуната русофилистика, другия Стефо! Егати комбината! Тези двамата са като двама от героите на Илф и Петров от Дванадесетте стола! Пълна порнография!

-240

2

редовно четящ

05.09 2022 в 16:44

Нека мисленето бъде оставено на хора, които го могат, другарю о.з.

1220

1

хr4

05.09 2022 в 16:35

Горкия Стьопа! Да се смееш ли да плачеш ли... Успя да се оплеска до плешките още преди да е замирисало на избори. То не беха спец операции, то не беха попове, то не беха тръби... Образцов фатмак!