Непослушните: Само Иванчева се изправи срещу ГЕРБ в пълен обем

OFFNews 03 май 2019 в 14:31 10283 6

Провокирани от коментара "Парадокс на евровота: Гласуваш за Иванчева, получаваш ГЕРБ", от Инициативния комитет "Непослушните" за издигане на Десислава Иванчева за независим кандидат за Европарламента изпратиха до редакцията на OFFNews.bg своята позиция.

Публикуваме позицията в пълния й вид:

ИК "Непослушните" сме категорично несъгласни с твърдението, че гласовете в подкрепа на Десислава Иванчева са гласове в подкрепа на ГЕРБ. Че Иванчева щяла да вземе от гласовете на БСП и Демократична България и така ГЕРБ ще излязат на първо място, вместо да бъдат победени от БСП.

БСП и партиите в обединението Демократична България, особено ДСБ, имат своите твърди ядра, които в изборите досега са показали, че за тях не е присъщо люшване в различна посока в изборния ден. Когато събирахме 5552 подписа в подкрепа на Деси Иванчева, при нас идваха всякакви хора, предимно такива, които по принцип не гласуват или гласуват антисистемно, но са яростни поради набедяването, издевателствата и безумните присъди за Иванчева и Петрова. При нас не дойдоха симпатизанти нито на БСП, нито на Демократична България.

На въпроса защо се стигна до издигането на Иванчева за независим представител в Европейския парламент - кандидатурата ѝ е спасителна мисия за България, за Петрова и за нея самата. Всички партии и коалиции са безсилни да се справят с напълно мафиотизираните държавни институции, особено Прокуратурата и КПКОНПИ. Иванчева се изправи срещу мафията на ГЕРБ в Младост в пълен обем - само и единствено тя и екипа ѝ. Никой друг политик не го направи така, както тя го направи. Подкрепата за Иванчева ще е ясен сигнал за европейските институции, че тя, заедно с Биляна Петрова, е политически затворник в съвременна Европа. Уви, с набедяването, инквизирането и присъдите на Иванчева и Петрова, София стана Москва. България вече има своите политически затворници. Честито, клети граждани! Честито, немили и недраги политически лидери и кандидати за ЕП!

Относно дебата кой е по-достоен да представлява българите в Европейския парламент - никой от кандидатите сега за ЕП, нито един, нито лидерите на партиите, които ги издигат, нито някой техен съпартиец - НИКОЙ не посмя да се противопостави на мафията на ГЕРБ и ДПС по толкова категоричен начин. Направиха го гражданските кметове Иванчева и Петрова. Те сразиха ГЕРБ в пълен обем, много преди скандалите с апартаментите, терасите и къщите. И платиха със собствената си свобода. Иванчева, Петрова и екипът им подаваха десетки сигнали за престъпления, вършени от кметовете на Младост от ГЕРБ. Нито един не се разследва от прокуратурата. Мафията, срещу която се противопоставиха, ги сготви, измъчи ги, съсипа здравето им и това на семействата им, натисна съда и ги вкара в затвора. Никой политик от посочените партии, от които Деси щяла да открадне гласове, няма житието на кмет, който да е работил на 100% за интересите на гражданите и да е платил за това със здравето и свободата си. Затова говоренето, че гласуването за Иванчева е гласуване за ГЕРБ, е най-малкото доста цинично.

Това, че събираме дарения, не смятаме, че е основателна критика. „Непослушните" нямат партийни касички и субсидии, раздавани от нашите данъци, от които да финансираме кампанията. Партиите и коалииците разполагат с по 40 000 лв за медии, независимият кандидат - с по 5 000 лв. Партиите и коалициите могат да харчат до 2 милиона за кампанията, независимият кандидат - до 100 хил. лв. Това ли е равнопоставеността, питаме ние. И молим - не се подигравайте с хората, живеещи около минимума на оцеляването, които отделят от залъка си, за да подкрепят един от малкото граждански кандидати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

6

Стефан

03.05 2019 в 22:50

За да бъде депутат, първо трябва да има акъл. И между другото - образование и опит.
Когато няма всичкото накуп ...
Стана кметица с нахалството на улицата. На село номерът минава. А в градът - не винаги.
Вижте, граждани на Младост, оценявам вашите усилия. Възхищавам им се, и това не е подигравка. Изобщо не всеки, еле па в днешно време, е способен да се бори за нещо, или някого.
Но по-добре съсредоточете усилията си в съдебната защита, отколкото в бутафорни действия. Все едно ресурсите ви са никакви, и не можете да настъпвате на две разпълзяващи се направления едновременно. Не става дума за пари.

6000

4

avi

03.05 2019 в 20:25

Е то и много други нямат нищо. Дайте да изпратим и тях.
За да бъде депутат трябва да има ПОСЛАНИЯ. А тя горката и две думи не може да каже.

23293

3

Стефан

03.05 2019 в 20:14

Значи, по твоему ТОВА е достатъчно, за да бъде човек евродепутат?
Вече имаше такива недоразумения от спалните панелки. Някакво чудо изобщо беше външна министърка, и кандидатка за еврокомисарка. Та ни направи за смях и на калинките.

6500

2

petio01

03.05 2019 в 19:33

Няма луксозен апартамент, а живее в малък двустаен, няма вила или къща за гости, няма лимузина, голяма сума на влог и нас и в чужбина...(поне прокуратурата не спомена). Освен Ваклин не се намери друг, който да заяви, че е бил изнудван от нея. Не и "светнаха" дланите и пръстите - значи не е пипала пакета с парите. Отделно - циркът пред Министерството на спорта. Главният свидетел - Ваклин, най-много спечели от отстраняването й. Със сигурност, не е част от статуквото и заслужава да я подкрепим - и с пари, и с гласа си.

6000

1

avi

03.05 2019 в 15:34

Вземета се скрийте някъде. Коя е тая Иванчева. Трябва чавка да ми е изпила акъла за да гласувам за нея. Смешници, с корупцията се борела.