Непослушните събират дарения за Иванчева: Парите са спънка да обясним защо е независим кандидат за ЕП

OFFNews 28 април 2019 в 12:11 6815 1

Инициативният комитет за издигане на Десислава Иванчева за независим кандидат за Европарламента обяви сметка за дарения за кампанията й. 

ИК "Непослушните" подчертават, че тя се включва в "неравна битка с големите партии и коалиции".

Това е битката с парите. Партиите и коалициите имат право да изразходват до 2 млн лв. за предизборната си кампания. Това е 20 пъти над допустимото за независимите кандидати, пишат от ИК във фейсбук. 

В текста им се казва още: 

„Непослушните” обаче не само, че не гоним тавана, но в момента не разполагаме със средства, освен с минималния, задължителен по закон медиен пакет, отпускан от държавата. И със силата си, да отстояваме добрата кауза. Именно парите са спънка да напомним на милионите българи за случващото се с Деси и Биляна. Също, защо се наложи Десислава Иванчева да бъде издигната за независим кандидат. И да запознаем хората с идеите за работата на Деси в Европейския парламент.

Знаем, че за много хора дори суми като 20 лв. или 50 лв. са много пари, но ние се обръщаме към онези, които биха могли да отделят нещо. Помогнете за тази кауза. Тя е за България.

Анонимни дарения не приемаме. По закон дарители могат да бъдат само физически лица, като един човек може да предостави до 10 000 лв.

При дарение над 560 лв. (минимална работна заплата) се попълва декларация по образец, качен на сайта на Сметната палата. Над 1000 лв се приемат само по банков път. Даренията, които не отговарят на условията, се връщат.

Сметката е в Банка ДСК. IBAN: BG92STSA93000026012282; BIC: STSABGSF; Титуляр: ИК за издигане на Десислава Петрова Иванчева. 

Пак във фейсбук на страницата на Иванчева близките й честитят от нейно име и от името на осъдената заедно с нея за подкуп Биляна Петрова Възкресение Христово. 

"Ние близките хора на Деси и Били, вярващите в невинността им, ще запалим по една свещичка с молба към Бог да ги закриля от извращенията на властимащите, които всячески ги унижават и малтретират психически, с идеята да ги пречупят, да ги накарат да направят небивали самопризнания, защото всичките им доказателства са скалъпени и очевидно не могат да докажат вината, която им вменяват. Молим Бог да им даде сили да изтърпят новите, колани, окови, пранги и запечатки (изолация в тясна, тъмна, килия, сами, по 23 часа на денонощие)! 

Днес е денят и да напомним на всички, които твърдят, че „няма кой да ги накаже” - има кой – Бог е високо, но той гледа и вижда всичко, забавя, но не забравя! Помолете се и вие, защото днес са те, утре може да бъде всеки един от нас на тяхно място!, пише на страницата на Десислава Иванчева във фейсбук. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12520

1

Fipa

28.04 2019 в 12:28

Един от босовете на италиянската мафия беше казал преди време: "Вече не нужно да убиваме противниците си, за целта съществуват медии, съдий, прокурори и други институции....." Всяка прилика е случайна....:)