Непослушните внасят подписите в подкрепа на Десислава Иванчева за евродепутат

OFFNews | 23 април 2019 в 08:12 | 3447 |0

Инициативният комитет "Непослушните" внася днес в ЦИК подписката в подкрепа на кандидатурата на Десислава Иванчева за независим кандидат за евродепутат. 

Кандидатурата на Десислава Иванчева за изборите за Европарламента ще бъде мощен знак към Европа за пробитата правосъдна система в България. Брутално нарушени бяха човешките права на единствения граждански непартиен кмет на столичен район, избран от близо 29 000 гласоподаватели, пишат от ИК на страницата на Иванчева във фейсбук. 

Искрено се надяваме, че ГД „ГРАО“ в МРРБ, извършваща проверка на подписката на независимите кандидати, ще бъдат обективни и няма да изхвърлят в коша волята на хиляди българи, както се случи с референдума срещу презастрояването на "Младост". Подписката протече при изключително висок интерес. ИК "Непослушните" се извиняваме на стотиците хора от страната и чужбина, които не можаха да се включат, поради техническите и времеви ограничения. Те могат да са спокойни, че броя на подписите е предостатъчен, за да бъде допусната Десислава Иванчева до изборите. Важното ще бъде именно тогава - на 26 май България да отиде до урните и да даде своя глас. Истината ни прави свободни!, се казва още в съобщението на ИК "Непослушните". 

Отстраненията кмет на Младост Десислава Иванчева, бившият зам.-кмет Биляна Петрова и предишен управник на района - Петко Дюлгеров, бяха осъдени за поискан подкуп, съответно на 20, 15 и 12 години на първа инстанция. Двете жени бяха задържани в съдебната зала веднага след края на заседанието и откарани в Сливенския затвор. Дюлгеров е под домашен арест. 

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !