Независимият кандидат Ваня Григорова обяви, че иска да е представител на работниците в ЕП

OFFNews 13 април 2019 в 14:55 12784 3

Ваня Григорова

Независимият кандидат за член на Европейския парламент Ваня Григорова обяви, че ще се бори за представителство на българските работници в ЕП, за защита на техните права и достойнство.

Григорова е един от десетимата кандидати, за чиито кандидатури бяха регистрирани инициативни комитети в ЦИК. Тя е икономически съветник на президента на КТ "Подкрепа" и председател на "Солидарна България".

Сегашното състояние на Евросъюза е резултат от дългогодишното приоритизиране на интересите на икономическите елити, на което трябва да се сложи край, заяви кандидатката, според която е време обикновените хора да търсят истинско представителство в институциите, заяви на пресконференция днес кандидатката.

Инициативен комитет от работещи хора в различни сектори от цялата страна издигна официално Ваня Григорова за независим кандидат за евродепутат.

Камериерката от Русе Диана Костадинова, миньорът от Димитровград Венцислав Ангелов, чистачката от София Лиза Ковачева, синдикалистът и крояч в тексителна фабрика в Гоце Делчев Костадин Драгинов, бившият служител в телеком Петър Игнатов и преводачът Даниела Пенкова от Варна споделиха на официално представяне в БТА своите мотиви да подкрепят Григорова. Председател на инициативния комитет е доктор Боряна Холевич.

"Защо се включвам? Защото в тази кампания участват основно хора, които са професионални политици. Ако някои от тях някога са били работещи, те са забравили това преди десетилетия. Не познават трудностите и какво е да изхранваш себе си и семейството си с едната заплата. Боравят с подхвърлени от самоназначили се за експерти клишета, за да налагат политики, които работят срещу мнозинството от работещите хора", заяви Ваня Григорова.

Тя подчерта, че целта ѝ е да успее по време на кампанията да говори неща, които намира за важни и за които се е борила заедно с хората около себе си, но те рядко попадат в политическия дневен ред.

Боряна Холевич представи биографията на Григорова и обясни, че я познава от няколко години покрай общите им борби за правата на хората с увреждания. Тя изреди пътят на Ваня Григорова - от чистачка в столично училище, през работник във верига за бързо хранене и пазарен анализатор в телеком, до председател на сдружение "Солидарна България" и икономически съветник в КТ "Подкрепа". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4005

3

ВАЛЕРИ ДИМИТРОВ

13.04 2019 в 20:54

Браво!

3910

2

Georgi Gracata

13.04 2019 в 16:11

Това ми звучи като призива през 80-те години когато БКП искаше да предава средствата за производство в ръцете на работническата класа.За 30г. демократизация сме на изходна позиция. БКП-БСП,СДС-БКП,ДПС-БКП,НДСВ-ДС,това БЗНС-та,Реформатори,ОП-издънки на ДС-6-то,капака е ГЕРБ-4,5-ти ли е на БКП няма значение ама такава сбирщина от празноглави просяци и ноеви ковчези не е имало,макар да казват,че там имало всички животни.

4245

1

rrr11

13.04 2019 в 15:36

Поредните лумпени. Това червените синдикалистчетата понеже не работят по цял ден и само идиотщини измислят. Ама то нормално, синдикалисти стават обикновено най-големите профани от децата и внуците на ЦК.