Няма да има 1000 лв. Гражданска отговорност, обяви Горанов

Данъкът за стари коли скача с две кутии цигари на година, според финансовия министър

OFFNews 12 ноември 2018 в 09:48 6009 5

Няма решение за 1000 лв. гражданска отговорност, никой не говори за такава сума, заяви министърът на финансите Владислав Горанов след Коалиционен съвет на управляващите партии. 

Предложената система "Бонус - малус" е в съвсем начален етап, не е сигурно, че увеличението за рисковите шофьори ще останат в тези размери, обясни той. Горанов подчерта, че в момента се смесват темите за осигуровките и увеличението на данъка за стари автомобили. Вдигането е с до 10 лв. на година за автомобил, това са две кутии цигари, а трябва да взимаме мерки срещу мръсния въздух. В момента има протести и за това, подчерта Горанов. 

Той коментира, че България се е превърнала в гробницата на старите автомобили на Европа.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пък обяви, че България няма да се присъедини към Пакта за миграция на ООН. 

Преди дни лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска в декларация от името на партията дебат по темата, както и премиерът Бойко Борисов "да обясни кога и кой реши да присъедини България към пакта на ООН за миграцията, който не защитава националния ни интерес". Според текста става дума за документ, който стимулира по-голяма миграция.  

Европейският съюз ще се присъдени към пакта на 11 декември в Мароко. Целта е "да се приемат мерки във връзка с условията за влизане и пребиваване, както и правила за издаване от държавите членки на визи и разрешения за дългосрочно пребиваване, включително с цел събиране на семейства; определянето на правата на гражданите на трети страни, пребиваващи законно в дадена държава членка, включително условията за свобода на движение и пребиваване в другите държави членки; незаконната имиграция и незаконното пребиваване, включително експулсирането и репатрирането на незаконно пребиваващите лица и борбата срещу трафика на хора, по-специално на жени и деца".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12362

4

Хуан

12.11 2018 в 16:56

Абе тия пак не разбрали. Никой няма нищо против да има ГО по 1000 лв. за правещите много нарушения и катастрофи. Въпросът е, че бонусът в сравнение с малусът е смехотворен, както и простотийте от типа, че колата си върви с наказанието и т.н. Другото, което дразни е, че от 300 кладенеца вода донесоха да обясняват колко са зле милите застрахователи, за разлика от например пенсионери, деца с у вреждания и други уязвими социални групи, които явно са много добре.

13510

3

Mayya

12.11 2018 в 14:59

"България се е превърнала в гробницата на старите автомобили на Европа" - а защо е така? Едва ли на българите детската им мечта е да карат трошенячки. Ако се повишат доходите, ще се купуват нови коли, а от там и данъка, и ГО ще са по-големи. Елементарно, Уотсън, ама не, ние с боята ще изправяме кривата стена.