Няма депутати с коронавирус от БСП

OFFNews 02 април 2020 в 10:12 6213 2

В ПГ на „БСП за България“ няма болни от коронавирус. Т

ова заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Христо Проданов пред BgOnAir след проведените изследвания на групата на левицата вчера. Депутатът подчерта, че неизбежно ще има събиране на Народното събрание – за гласуване на извънредно положение, актуализация на бюджета и законът за енергетика. На председателски съвет днес ще се обсъдят вариантите за продължаване работата на парламента.

„Това, което твърдяхме миналата седмица е, че не може НС да бъде затваряно. Има спешни закони, които са изцяло в прерогативите на Народното събрание. По-миналата седмица беше приет проект за решение, в което беше изяснено как НС може да работи в извънредната ситуация, мерките бяха взети. ГЕРБ миналата седмица се отказаха от тях и решиха да затворят изцяло НС. Тази седмица думите, че работата на НС ще бъде необходима, се потвърдиха“, подчерта още Проданов.

„Продължаваме да твърдим, че дистанционното гласуване е противоконституционно“, категорични са от левицата.

Относно намеренията на Министерски съвет за нов дълг, Проданов коментира: „Няма ясни разчети защо е необходимо да се изтегли до 10 милиарда дълг“. По думите му най-разумното в момента би било да се погледне разходната част, където могат да се избегнат разходи, които не са спешни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3098

2

DaStorm

02.04 2020 в 11:06

Отдъхнах си, хаха...

3767

1

Име на профила

02.04 2020 в 10:32

Жалко* :-)

_______________
* Не им кроя кончина. Просто си мисля, че ще е супер да видят здравната ни система от първо лице. И това важи за всички дупетати, не само бьесьепье.