Няма вече кандидати за катаджии и митничари заради мерките на кабинета, обяви Борисов

OFFNews 14 юни 2017 в 17:55 12182 9

Снимка БГНЕС

"Няма кандидати вече за катаджии и митничари, не може да попълним бройките. Сиреч, колкото повече в борбата с контрабандата сме успешни, толкова най-търсени преди години професии, които се уреждаха с връзки, сега не могат да съберат кандидати".

Това обяви пред министрите на заседанието на Министерския съвет премиерът Бойко Борисов, става ясно от стенограмата.

Вътрешният министър Валентин Радев потвърди, че "с камерите и с новите автомобили намаляха вече желаещите значително" в КАТ.

Извинявайте, че малко се забавихме. Занимахме се пак с КПП-тата. Продължават със схемите; мине не мине месец – арести. Отделно - двойно претоварени ТИР-ове, след това чупят пътищата, а виждате какви пари се събират на ден.

Няма да ги оставим на мира! Куп мерки сме набелязали с Емил Караниколов, с Министерството на финансите, на вътрешните работи, с Института по метрология, Агенцията по метрология, данъчните. Вече има нова наредба. Законът трябва на 15-ти да е качен на сайта. Нов софтуер, който да гарантира да не се манипулират показанията. От всички КПП-та изнасяме видеонаблюдението в контрабандния център; там, където се саботира, доподменяме за още по-голяма регистрация с камери, GPS системи... Така че, по темата контрабанда, по тези схеми или ще надделем, или само можем да си приказваме на тази тема.

Доста неща са направили колегите, полагаме огромни усилия. Всички министерства, които са въвлечени в тази дейност засега са много активни. С цялата си мощ държавата трябва да ги застъпи всичките тези места, в които макар и рядко, но се случва, казва Борисов.

Той обяснява, че в двата месеца на управление на служебното правителство приходите са намалели с около сто милиона лева. 

"Днес вече агенциите, Министерството на финансите докладват, че отново сме свили контрабандата и това са докладите, които идват от независимите проверяващи системи", подчертава премиерът.

Борисов повдига въпроса за готвените от кабинета мерки за борба с бюрокрацията. 

Поели сме ангажимент и „Обединените патриоти”, и ние, гражданинът да бъде изведен в първостепенна грижа.

На Захариева съм възложил всички консулски служби да се приведат във вид, в който… Те затова са създадени консулските служби – да оказват съдействие на нашите сънародници, които имат нужда на място, в чуждата държава да им помогнат, а не да ги превръщат в заложници, да седят на с часове на опашки и да хабят нерви. Не служителят в консулската служба, а гражданинът, който е отишъл там, е нашият приоритет. И този начин на мислене ще се промени.

Работим активно с Радев по Столичния, Пловдивския КАТ. Доста неща са направили от събота досега. Надявам се до другата сряда вече да сме готови с каквото е необходимо и за капиталов ремонт, и за нови уреди за измерване на газовете, и за спирачните системи, и за битовото обслужване, и на самите служители, и на клиентите, които отиват там. До другата сряда ще сме готови, допълва Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11915

9

stob

15.06 2017 в 11:46

А какво хортува "Ревизоро" по този "проблем"?!

29585

6

Izalina

14.06 2017 в 22:28

Ооооо, дубрютру, премиерЕ!

Не са ти настоящите мерки проблема, да те светна.
Просто всичко кадърно и мислещо и работещо отдавна избяга от абсурдно и некомпетентно управляваното с години министерство и прилежащите му служби от отчаяние, че не може да "пребори системата". Останалите кютат.

Тез високопарни приказки другаде ги ръси. Цветани и Бъчварката мое да ти вържат.

21061

5

рамбо

14.06 2017 в 22:24

ОБЯВА : Кандидатите за митничари трябва да могат да си напишат поне едното име, да знаят да казват "конграчулейшън" и да имат диплома за виШо от УНСС. Молбите се приемат в централата на ГЕРБ на адрес....

14344

1

Nibble

14.06 2017 в 18:18

...... дааааа....... и Пеевски се е изнесъл от България....... и Доган е "поръчал" ББ....... и т.н. ГЛУПОСТИ!