Николай Ненчев: Единството на Европа е дълбоко изстрадано

OFFNews 23 май 2019 в 14:18 1226 0

Кандидатът за независим евродепутат Николай Ненчев се срещна с граждани на Гоце Делчев и Благоевград. В областния град той присъства на откриването на изложба, посветена на Първата българска рота в НАТО. Една изстрадана мечта, подчерта Ненчев.

Експозицията беше разположена на площада в града и стотици хора имаха възможност да се запознаят с тази малко известна част от нашата история. 

Пред присъстващите Ненчев заяви: Единството на Европа е дълбоко изстрадано. Днес символ на изконните и непреходни човешки ценности е именно Европейският съюз. Вярата в доброто и стремежът да се осигури благоденствието и спокойствието на хората направиха възможно създаването и утвърждаването на най-успешния икономически и политически съюз в човешката история. Ето защо за мен знак на върховен патриотизъм е пълната интеграция на България в Европейския съюз и стремеж към прилагане на общо законодателство и съдебен контрол, обща система за сигурност, единен жизнен стандарт за всички граждани на Европа, категоричен бе Ненчев. 

В обръщението си той каза още: 

Политическите убийства и трагедията на милионите страдалци в комунистическите лагери и затвори положиха основите на един политически съюз, чиито страници са изписани с кръвта на безбройните мъченици и с неизмеримата физическа и душевна болка на техните близки. Да си припомним с преклонение и българския принос – безкористната саможертва на стотици хиляди патриоти-родолюбци, уникалния пример и себеотрицателната съпротива на горянското движение. 

Нека не забравяме, че от деня на учредяването си Обединена Европа имаше своите непримирими врагове - комунистическите движения, представлявани най-неприкрито и отявлено от действията на Съветския съюз. Те са тук, сред нас, и днес, надянали нова маска - на социалисти, националпопулисти и евразийци. Това са и моите, и вашите врагове и затова вярвам, че заедно няма да допуснем да осъществят пъклените си планове и ще спрем опитите им да разрушат единството на Европа. 

От времената на славните наши царе, през християнството и писмеността, през възрожденците и революционерите, през демократите и патриотите, ние, българите, сме изграждали и отстоявали нашата принадлежност към Европа. Европа на свободата, на човешките права, на мира и сигурността.

За такава и още по-могъща единна Европа ще се боря. Ще отдам всичките си сили и цялата си енергия, за да не допусна ЕС да бъде разрушен от чужди враждебни сили!

Днес живеем в Европа на 21 век и единството е по-важно от всякога. Затова трябва да всеотдайно и безкомпромисно да браним сигурността и оцеляването си! В името на мирна и силна Европа, в името на свободна и просперираща бъдеща България отново да защитим свободата, равенството и братството!

Духът ни на европейци не може да бъде екзекутиран! На 26 май бъдете активни с мен в битката ни да запазим ЕС! 

Евроизбори 2019

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови