Николай Николов: След 1106 дни Фандъкова свика сесия по сигурността в София и тя беше абсолютно формална

OFFNews 07 април 2022 в 14:32 1401 0

След 1106 дни кметът на София Йорданка Фандъкова благоволи да свика сесия по сигурността. За съжаление тя беше абсолютно формална - типично във Фандъковски стил тази сесия бе за отбиване на номера, заяви общинският съветник от БСП Николай Николов.

По думите му 61 общински съветници трябваше да слушат като ученици и да записват като на диктовка информацията, която беше прочетена от заместник-директора на СДВР.

„В миналия мандат се бяхме преборили общинските съветници да получават предварително информацията за криминогенната обстановка в София“, обясни Николов и допълни, че този път нито един общински съветник не е имал възможност да се запознае с материала преди сесията, защото не е бил предоставен.

„Разбрахме, че във всички училища вече има изградено видеонаблюдение, но не знаем какво става с изграждането на видеонаблюдение по районите и кои са приоритетните райони“, изтъкна социалистът.

Според него е била съобщена някаква информация за извършени престъпления, но не и колко са разкритите престъпления, от какъв характер са те, каква е съпоставката спрямо минали години и в кои райони са регистрирани най-много престъпления.

Общинският съветник от БСП обясни, че им е било съобщено, че мигрантската вълна се е увеличила двойно, но точни числа не са били коментирани, което не дава възможност да се разбере каква е реалната ситуация.

Единственото, което е станало ясно след настоятелно питане, е, че недокомплектът в СДВР е от 600 души, но причините за този недокомплект не са били напълно изяснени.

„Настоявам информацията, която ни беше прочетена, да ни бъде предоставена в най-кратки срокове, за да можем да се запознаем детайлно с нея и да добием реална представа какво е състоянието на сигурността в София“, категоричен е Николай Николов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови